Tuesday, 21 February 2017

MEMBERANAKKAN DUIT

Perasan ke tak, sekarang ni kan, nilai duit makin rendah.
Kalau guna RM50 untuk beli barang pun, memang tak nampak apa.
Setakat yang kecil-kecil je.

Satu hari Acik terfikir, "apa kata aku buat Car Booth Sale sorang-sorang je".
Tak terfikir langsung kat mana ada orang buat jualan 'Carbooth Sale'
beramai-ramai. Macam mana nak join kalau ada pun.

So pagi itu, Acik cuba untuk membuka But kereta di Taman Tengku Anis,
Kota Bharu sorang-sorang. Tebal muka tau. Baru 1st time buat.

Acik saja jual sebelah pagi sebab kalau sebelah petang, 
orang ramai sangat kat Taman Tengku Anis tu. Nanti mengganggu
pula peniaga lain walaupun Acik jual makanan lain dari mereka.












Alhamdulillah...idea ini berjaya walaupun Acik hanya menjual atas talian.
Walaupun bukanlah setiap hari, hanya hujung minggu, samada Jumaat atau Sabtu,
ada saja yang mencari.

Bagi korang yang baru nak berjinak-jinak bidang ni, cubalah.
Rezeki Allah yang beri. Kita je kena usaha lebih sikit.
InsyaAllah diberi kesenangan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...