Thursday, 17 July 2014

KB 2 KB (PART IV)


Hari ini adalah hari last cuti aku.
Ingatkan nak save hari ni untuk telentang-telentang dalam bilik.
Lepasken penat memandu kereta di rumah.
Tapi disebabkan dah tersalah plan, maka hari ni,
nak ke tak nak mesti sampai KB jugak.

Jam 9 pagi dah bersiap-siap nak balik.
Dari Melaka ke Kota Bharu = 615 km tahu tak?
Mmmmm...ambik semangat dulu.

Maka kami mulakan perjalanan dari Melaka.
Melalui jalan Tampin - Kuala Pilah.
Sampai Tampin, call Suhaimi, kawan masa kat Lui Selatan hari tu.
Sebenarnya nak tanya kat mana ada jual
nasi pagi-pagi hari ni.

Suhaimi setkan tempat pertemuan kami.
Dan segala-galanya berjalan lancar.
Sebab apa nak makan nasi pagi-pagi?
Sebabnya tak payah nak berhenti makan banyak kali.
Budak-budak ni confirm tido.
Kesian pulak nak kejut banyak kali.

Uncle Mie ajar Nana buat 'rock'.
Ibu cakap tak baik buat camtu.

 Nana pulak, dari mula jumpa Suhaimi ni, asyik duduk kat peha je.
Usap-usap janggut Suhaimi. Adoi Nana..
Aku pulak yang segan dengan Suhaimi.

Wah....pimpin tangan bagai..Cuba tengok selipar jepun tu...
Besar dari tuannya. Dia cakap ini selipar
yang ada kat masjid masa selipar dia kena curi.

 Teruskan perjalanan melalui Kuala Pilah. Nak berhenti ke tidak?
Nak bagitahu ayah Nana ke tidak?
Mmmm...tak payah la..aku dah lambat.
Hari tu dah jumpa,kan.

Hajat nak singgah Lui Selatan. Nak jumpa kawan-kawan. 
Tak jadi..takut lambat.
Hajat nak singgah Sungai Lui, tengok tempat lama.
Tak jadi jugak. Lain kali la..

Lalu Temerloh ikut jalan biasa. Singgah Kemaman.
Hantar acar 10 botol kepada Ayu. Cikgu SMKSI2.
Dah pass acar, terus ke rumah mama Nana dan Waie.
Waktu tu dah jam 6.15 petang.
Mama diaorang siap mandikan Nana dengan Waie.

Dah siap mandi, terus gerak balik KB.
Lalu ikut jalan pantai. Tak berani lalu Bukit Besi sebab badan dah penat.
Kalau lalu tepi pantai, boleh la tido-tido dalam kereta.

Jalan punya jalan, akhirnya sampai juga ke New Castle.
Alhamdulillah..
Lain kali kita round the Negeri Sembilan lagi ye.


  

No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...