Monday, 23 March 2015

BerAnGaN..

Hai semua..lama benar dah rasanya tak update blog..baru nak mula ejas semula time update blog..GA kat sebelah pun tak terurus dah..sorry ye semua...Insya Allah Acik akan start semula.

Acik nak citer pasal buah berangan je. Bapak mahalnya buah ni..RM18 sekilo..tapi tak la nak beli sampai sekilo,kan?




Acik beli buah ni kat RnR Genting Sempah..masa on the way balik dari kursus di KL Khamis baru ni.




Acik beli RM10 je..entah berapa biji je. Buahnya macam buah getah. Cara masak tu goreng dalam pasir.




Kulitnya keras jugak..tapi biasa la..kalau dah sedap tu, mesti mahal.




Pada korang yang tak penah try, boleh la cuba..memang sedap. Tak payah la beli banyak-banyak..Nama pun CUBA,kan.

11 comments:

  1. saya dulu suka jugak..tapi sebab dah pernah makan sekarang rasa macam tak pe la tak beli..hahah...sebab harganya jugak yang malas nak beli tu..ekekek

    ReplyDelete
  2. Buah berangan yg sue beli kt kl ni dia goreng dgn biji kopi..bau wangi dan sedap. Tp mmg mahal...

    ReplyDelete
  3. sedap buah berangan nih.. harga yang mahal tuh yang tak tahan tu nak beli kerap2..

    ReplyDelete
  4. yup. kat jusco ada jual ni...
    aida pernah cuba.
    tapi x brape minat :)

    ReplyDelete
  5. ayu mmg suka sgt makan buah berangan ni acik
    tp tula mahal lak aiii
    tapi kalau rase lebih kurang mcm biji cempedak
    hahahh

    ReplyDelete
  6. Assaalam acik ,
    kat penang pun belambak orang juai
    iols tak minat he3

    ReplyDelete
  7. wana penah makan buah ni acik..sedap sangat tapi tu pun dah lama sangat dah..masa jalan2 ke brunei..

    ReplyDelete
  8. Tak pernah makan buah ni..hehe..Cik Mimie yg pelik2 ni memang susah sikit nak telan..:)

    ReplyDelete
  9. memang mahal laaaa tapi dah sedap n suka makan.. pejam mata buat tatau..
    bayar je la...

    ReplyDelete
  10. pernah makan tapi kan.. rasa mcm bijik cempedak. pernah makan kan bijik cempedak? Lebih kurg je rasanya, rasanyalah.. hahahaa^^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...