Thursday, 12 March 2015

KekoK

Baru je 4 hari bertugas di tempat baru. Rasa macam best je. Boleh tidur awal, boleh bangun awal, boleh pegi keje awal, boleh balik keje awal.




Pagi pergi hantar Intan ke sekolah, terus Acik ke pejabat. Tak pernah la Acik berebut-rebut dengan orang hantar anak pepagi buta. First time nih.




Yang paling semangat lagi, Acik masuk kerja sebelum jam 7.30 pagi. Tak pernah-pernah lagi sejak 12 tahun kerja. Memang kekok. Nak kekalkan sampai pencen. Insya Allah..doakan ye. Nak cover masa 12 tahun punya keje yang terlambat, tercurik masa, terleka, ter'tak-kerja' time kerja.

Duduk je tempat baru ni, bertambah la sukanya sebab Acik masih lagi pegang kewangan. Alhamdulillah...memang bidang Acik suka tu. Jadi excited tu lebih sikit la.

Awal-awal ni susah sikit la. Nak kena senyum lebih, ramah sikit, jawab soalan yang sama dekat 20 kali..hahahaaa...macam-macam. Dah macam display pulak bila sorang-sorang cikgu masuk pejabat nak tengok kita..huhuuu..kerani tua la yang masuk, cikgu!




Time balik keje, matahari terik lagi dah nak sampai rumah..biar betul??Aduhh...tak percayanya..

Seronoknya bila memori masa kecik-kecik dulu berulang. Dulu nak pegi sekolah, salam mak ayah..balik sekolah, nampak mak ayah..Camni la sekarang. Nak pergi kerja, salam mak ayah..balik kerja, nampak mak ayah jugak. Ya Allah..sukanya..Tak nak dah ubah situasi ni.

23 comments:

  1. Alhamdulillah,tumpang gembira buat achik..;)

    ReplyDelete
  2. Wah..mesti seronok situasi baru ni untuk acik kan..dapat lebih banyak masa dirumah dan keluarga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la wana...rasa janggal pulak ada masa dengan anak time siang ni..selalunya sampai malam pun belum tentu ada masa

      Delete
  3. Psst..makin berseri-seri wajah acik tau..cantik!!! ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. pulak dah....jangan puji la wana..

      Delete
  4. Replies
    1. berseri sebab baru lepas elok sikit daripada sakit

      Delete
  5. bestnye tmpt keje dh dekat..
    =)

    ReplyDelete
  6. wahhh selamat berkhidmat di tempat baru acik

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...happy for u acik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak..tgk sue komen baru teringat sesuatu...alhamdullillah

      Delete
  8. wah bestnya kak Watie.. apapun masa kak Watie sekarang lebih banyak berbanding dulu.. apapun semoga success di tempat baru..

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah, semoga Acik terus sukses :)

    ReplyDelete
  10. selamat bertugas ditempat baru kak

    ReplyDelete
  11. bagusnya...sampai rumah awal yag best tu..lebih masa dengan keluarga..kan?/

    ReplyDelete
  12. Selamat bertugas dengan ceria dan gembira ...

    ReplyDelete
  13. Assalam acik,
    semoga segalanya dipermudahkan AMIN
    chaiyok3

    ReplyDelete
  14. acik dah keje tpt baru ye,,
    alhdmullilah acik
    tumpang hepi untuk acik jugak

    ReplyDelete
  15. tengok CT da ketinggalan tak tahu pun Acik da pindah tempat kerja..
    hope Acik suka tempat baru.. ehehe.. selamat bekerja..

    ReplyDelete
  16. semoga terus berbahagia sampai ke akhirat

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...