Monday, 23 March 2015

Buat BeRgaDuh OranG Je

Tentu ramai yang dapat wasap pasal perubahan tarikh gaji. Memang kelam kabut betul bulan ni. Gap gaji sebulan lebih tu...




Ramai jugak yang cakap, salah diri sendiri sebab ambik awal gaji bulan Februari..tapi percaya la..bagi orang-orang macam kami, yang bergantung pada gaji, memang tak boleh nak tolak..




Time-time camni la, kesabaran makin tipis. Duit tinggal sikit, gaji pulak lusa..memang mencabar..Silap-silap, laki bini boleh bergaduh..

Dah jauh beza gaji tu, masukkan la awal sikit..sekurang-kurangnya, lega la sikit.

14 comments:

  1. apesal xde masuk pon arini..x baik nye buat org tunggu2.huhu

    ReplyDelete
  2. kalau masak awal susah sikit.,.duit pun cepat habis

    Jom Vote blog acik bagi msmw

    ReplyDelete
  3. itulah kesannya bila gaji masuk awal.. memang sampai catu perbelanjaan.. huhuhu.. kita akan berdepan keadaan sebegini lagi time raya puasa nanti.. (9.7.2015 - 24.8.2015) 46 hari tuh, lagi lama skit dari sekarang.. lagi terasa laa dengan GST dah start time tuh.. huhuhu..

    ReplyDelete
  4. Mmg perit terasa kalo gaji masuk lmbat. Tambahan lg bakal berdepan dgn gst..

    ReplyDelete
  5. esok ada la tu...kalau yang ada side income tak pe la..kan?/ni yang makan gaji semata memang payah la..

    ReplyDelete
  6. yeeAayyyhhh gaji da masuk dah arini
    hheheheheh

    ReplyDelete
  7. betul tu acik..kekadang benda2 macam ni bleh buat gaduh..

    ReplyDelete
  8. Sabar ye Acik..sapalah kita ni nak bersuara..kalau didengar takpe ni..buat derk je..hmmm

    ReplyDelete
  9. owwwh yes.. CT dah saksikan mak n ayah gelabah..
    kelam kabut atur balik budget..

    ReplyDelete
  10. lepas ni kena bergantung dgn bank Allah lah. buat kebaikan atas namaNya, tagih janji utk dpt nikmat dr sumber yg tidak diduga. Allah bertindak mengikut sangkaan. mana mungkin Allah tak beri 'gaji' pada hamba yang taat, yg menagih bantuanNya.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...