Wednesday, 7 January 2015

MerPaTi Dua SeJoLi..

Mama Acik ada bela burung merpati..masa banjir baru ni, mama harung air..bagi makan merpati dia ni..




Rajin sangat bertelur..sampaikan penuh sangkar tu..Start daripada banjir tu, mama tak bagi,mengeram dah..mama ambik telur tu. Bawak masuk dalamm rumah.




Dia rebus, bagi kat Waie dengan Nana makan telur burung merpati tu...mama cakap biar dia pandai...haa...nak umpan Along Angah Intan la tu...suruh makan telur burung tu...

Acik suka mencuba tapi yang ni, tak tergamak lagi nak cuba..

37 comments:

  1. Ooo baru tahu telur merpati boleh makan ye acik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik pun tak tahu boleh makan..kalau ikut logik, daging burung pun orang makan, takkan telur burung tak boleh makan..

      Delete
  2. awat tak mau cuba lagi?rasa dia pelik ka?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa telur la kot...tak mau try lagi sebab ....... haish....

      Delete
    2. sbb acik takut tetibe klu burung dlm mulut acik ehh haha

      Delete
  3. comel nye telur burung tu pon..

    ReplyDelete
  4. rasanya sedap lagi cam telur ayam ker? try la acik makan telur tu. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah la camne rasanya..tanya nana waie, jawab sedap je

      Delete
  5. Replies
    1. awak tak pernah cuba, acik tak sampai hati nak cuba

      Delete
  6. sedap ke telur burung merpati.. hari nih baru tau yang kita boleh makan telur burung merpati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. harapnya sedap la...wish me luck ye..kuatkan semangat nak try

      Delete
  7. Hehe...Cik Mimie telur itik pun tak makan inikan pula burung merpati..errrr ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa mimie?macam tak sampai hati ke?

      Delete
    2. Xtau nak cakap macam mana..tekak macam tak boleh terima pulak...kalau bnda yg jarang orang makan ni..

      Delete
  8. Tak pernah makan lagi, Acik. Telur burung puyuh biasalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kak...kalau telur puyuh, x pelawa pun kita ambik sendiri

      Delete
  9. so far telur ayam itik puyuh jee penah makang huhu

    telur burung merpati ni first time pulak dengar org mkn hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan cakap camtu...ckp la ada jgk dgr org mkn..

      Delete
  10. selalu orang makan daging merpati.CP pun penah cuba, tapi telur belum pernah lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada jgk org ngaku mkn dging merpati

      Delete
  11. yeahhh telur free . huhuu . tgh darurat mesti cari telur

    ReplyDelete
  12. Wahh bestnya... seronoklah.. :) :)

    ReplyDelete
  13. Telur burung merpati...??? apo rasonya Cik...??

    Rupa ada macam telur ayam.... baru first time dengar ni..

    *jakun jap*

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan tanya banyak kali..rasa berdosa pulak makan telur merpati ni

      Delete
  14. Teringin nak rasa. Mcm telur itik saiz dia. Kulit pn kaler putih ea? Cer try buat telur masin :)

    ReplyDelete
  15. kenpa lak acik tak tergamak nak makan tuu

    ReplyDelete
  16. Hi Salam...kalau sya nk mintak beli telur burung merpati tue boleh ke? Boleh contact saya Dila (018-3555849)
    Mmg tgh cari telur burung merpati.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...