Wednesday, 7 January 2015

TeBaLKaN MuKa...

2 hari lepas, Acik ke bank...nak bank-inkan duit kawan.
Dah lama tertangguh sebab mesin-mesin ATM di Kota Bharu ni
dah lama tergendala..Tak kira la mesin nak keluarkan duit ke,
masukkan duit ke..

Macam biasa, mesin CASH DEPOSIT akan beratur lama..
sebab semua orang nak bayar hutang kereta la, bayar hutang rumah la,
bayar hutang Along la..


credit

Acik pun beratur la..sambil main-main telefon...bukak wasap,
gelak sorang-sorang..senyum..
Kemudian, ada sorang pakcik tegur..
"Nak withdraw beratur sini ke?"
Sambil tunjukkan barisan ATM, nak keluarkan duit.
Acik pun jawab, 
"Tak pak cik, beratur kat sini.."
Tunjuk kat belakang Acik..Acik pun sambung balik main telefon.

Acik pandang semula kat belakang, pak cik tu dah tak ada..
Rupanya dia tengah keluarkan duit kat mesin yang dia beratur tadi.
Dah selesai urusan dia, Acik pandang dia.
Bukan main lagi dia jeling.
Acik pandang senarai urusan kat atas mesin ATM tu,
ada tulis 'CASH WITHDRAW'..adoii...

Hahaha...Pakcik, sori la...saya bukan nak aniaya pakcik,
tapi saya confius antara CASH WITHDRAW dengan CASH DEPOSIT.



39 comments:

  1. Ermmn pandai lakkm pakcik tu..buat buat tanya kot..hehe pdhl dia dh tahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan..kalau tak, takkan dia tanya pasal 'withdraw' tu..bukan tanya 'nak cucuk duit'

      Delete
  2. hahaha..terkonfius sebentar ye acik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. konfius sebab nak jawab cepat..konon-konon jawapan pantas

      Delete
  3. Hihi...sabar ye pakcik...kasi jelingan manja ye pakcik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia jeling sebab ada makcik depan dia

      Delete
  4. hehehe.. kekadang memang konfius tuh ada, kena plak kita tengah layan hp ke apa.. sabar jelah kak watie, apa nak buat benda dah jadi.. huhuhu..

    ReplyDelete
  5. Heheheh..nasib baik pakcik tu membebel kat acik..hikhikhik..

    ReplyDelete
  6. hahahah. jelingan maut pakcek bagii. bhahah :P

    ReplyDelete
  7. Rasanya, dia saja je tu. Yelah, kalau pakcik tu tak tau, mesti dia duk je belakang acik kan? Hehehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin jugak kot..tak pun sambil-sambil dia beratur, dia baca tulisan atas kepala kat ATM tu

      Delete
  8. Replies
    1. Jangan bengang ye pakcik..Saya tahu saya lawa..tapi tak pandai English..hohooo

      Delete
  9. tu la leka sangat wassap hahahaha... sian pakcik tu. sian jugak awak pakcik tu dah pandang serong

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakcik tu la..time orang wasap, dia tanya..tanya la masa Acik tak wasap

      Delete
  10. aduhai, tu la acik. leka sangat main hp tu. hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee...Pakcik tu ok kot...kalau mengelamun, tetiba orang tanya pun, mesti jadi camtu

      Delete
  11. Mujur tak silap bagitau mesin kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah mesin la ni CP..dia nak keluar duit, Acik suruh dia beratur kat mesin masuk duit

      Delete
  12. Hehe.. tersenyum sekejap. Kesian pakcik, kesian kat achik juga. moga dipermudahkan semua urusan ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudah semua urusan...senyum sorang-sorang jugak Acik lepas pakcik tu keluar bank

      Delete
  13. Replies
    1. ye....sikit je...nasib baik pakcik tu tak sembur

      Delete
  14. hahaha...jelingan manja ke jelingan maut =)

    ReplyDelete
  15. heheh konpiuskeliru. ala pakcik, main jeling2 lak :)

    ReplyDelete
  16. haha acik acik. semoga pakcik tu tak menyumpah seranah dlm hati sudah lahh.

    ReplyDelete
  17. hahaha.. hangin je pakcik tu an... dah la boleh sambung tengok phone... hahaha

    ReplyDelete
  18. Haha. Moral dia kena ambil perhatian ketika cakap dgn pakcik :)
    Maybe dia tny org lain plak kot. Hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...