Friday, 9 January 2015

SeGMeN KemBaLi Ke SekOLaH BeRSaMa CiKGU Ayu

http://www.ayuinsyirah.my/2015/01/segmen-kembali-ke-sekolah-bersama-cikgu.html

Geram pulak tengok kaler warna-warni ni..
Seronoknya jadi kanak-kanak semula.

Jom kita semarakkan semangat kesekolahan kita ni dengan

Cikgu Ayu,
Semoga akan lebih bersemangat lagi 
mengajar di sekolah baru lebih-lebih lagi
dengan murid-murid tahun 1.
Semoga sabar memujuk mana yang menangis, melalak
meraung nak tengok mak ayah kat tepi tingkap.
Kuatkan hati, dan ketapkan bibir.

21 comments:

  1. hehe betul tu. Kite first day sekolah dah kena anta adik adik pi sekolah sebab parents takdokk kat rumah. Boleh lah usha budak masuk sekolah, wiwiwiwi

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam-macam ragam budak darjah 1 ni masuk sekolah..tak sah kalau tak nangis...yang heran tu, kalau sorang nangis, mesti ada yang nangis jugak

      Delete
  2. selamat bersegmen kak watie..

    ReplyDelete
  3. Selamat bersegmen ya acik..terkenang masa wana masuk darjah 1 dulu-dulu..nak ayah teman kan hari2..kalau x melalak la jawabnya..kesian ayah tepaksa tinggalkan masa kerjanya di pej.pos demi anaknya yg buat onar ni.huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam-macam kenangan darjah 1 dulu

      Delete
  4. hukk.. x sanggup nak hadap budak nanges. mcmana la anak kita nanti masuk sekolah. bertabahlah guru2 semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...sekejap-sekejap boleh la..kalau lama,tak tahan telinga

      Delete
  5. Selamat kembali ke sekolah Acik....

    Eh... selamat bersegmen Acik... haha

    ReplyDelete
  6. Tengok orang anto anak ke sekolah je :)

    ReplyDelete
  7. alah, dah habis. hahaha. xsempat nak join. lupa lak dah bulan 2... -.-

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...