Monday, 9 February 2015

KoRaNg CamNi Tak?

Acik pasti, ramai jugak yang buat perkara yang sama...selimut kat atas, tapi kaki keluar..Nak bagi kaki bernafas la konon..




Dulu, masa kecik-kecik, pantang mak selimutkan, mesti terjaga..dah besar sikit, time pakai selimut, bila bangun tido je, selimut semua bergulung kat pinggang.

Masuk form 1, duduk asrama, biasa la..kena buli..tido katil atas, bawah kipas..berdesup-desup kipas senior bukak...sampai nombor 5...bergulung dalam selimut...sejuk...nak cakap kat senior..takut kena marah..

Bila jadi senior, camni la pesen tido dengan selimut..kaki terjulur keluar..patut la senior Acik aritu bukak kipas sampai nombor 5..panas rupanya..tapi Acik tak sampai hati nak bukak nombor 5...kesian..

17 comments:

  1. saye bse tido seblah bdn selimut seblh lg tak..
    sejuk ade.. panas pon ade..
    bgon pg esk selimut dh ats lntai.. haha

    ReplyDelete
  2. Sue tido x pakai selimut. Pakai stokin kaki rasa best dan selesa sangat..

    ReplyDelete
  3. haahah. tak pernah lagi macam ni

    ReplyDelete
  4. lebih suka selimut kaki lagi..tak pun selimut 1 badan trus..

    ReplyDelete
  5. saya pulak kalau selimut tu gumpal2 letak atas kepala..syok je tidur gitu..

    ReplyDelete
  6. Hihihi saya kena selimut kaki. Kaki yg sejuk selalu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah sama.. kalau kaki sejuk, mulalah nak cramp.. urgh ~ tak suka... sebab tu selalu tutup kaki.... yang lain hokey!

      Delete
  7. Cik Mimie selimut satu badan..huhu..

    ReplyDelete
  8. hahahahha... saya pun selalu macam tu. kadang-kadang bukan 2 kaki. sebelah kaki je. sebab takut ada hantu nak terkam. wakakakakaka. sampai sekarnag dah terbiasa. -.-

    saya klik2 nuff2 acik sekali ^^

    ReplyDelete
  9. eheheh CT takotlah tido katil double deck.. kenot..
    CT kalo tido dalam kereta kena slimot.. n dalam ekon.. kalo dalam blik sorang2 ikut lah..
    kekadang tido ada slimut bngun2 tah kemana dah..

    ReplyDelete
  10. tp ayu xleh kaki xberselimut acik..
    sllu akan ttp kaki je pon..
    klau ase kaki tu berangin tu ase cm orang mai selak selimut jah
    hehehhe

    ReplyDelete
  11. yang harus diselamatkan ialah kaki....

    kaki kalau tak tutup, mulalah nak sejuk.. tak suka tak suka tak suka...

    nanti mulalah tak boleh tdoq padahal esok nak kerja...

    dah tu, kalau kono tu, tak reti sekejap, sekejap.. mesti nak lelama...

    terbuat luahan hati pulak.. mahap Acik ~ hehe

    ReplyDelete
  12. utk kesihatan, kaki ditutup elak dr kena angin tp jnis tak boleh kaki bertutup bila tidur. apalagi berstokin waktu tidur!

    ReplyDelete
  13. kadang2 , huhuu . biasa kelubung satu badan tak nampak orang . tidur ngekok gaye udang . tu kalau sejuk sangat . huhuu

    ReplyDelete
  14. hahaha....pastu nk tido siap gerak2 kaki... tetiba dh pagi, rasa sejuk, ttp plak kaki...

    ReplyDelete
  15. tp kdg2 x pkai simut, sarungkn stokin kt kaki...hihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...