Tuesday, 17 February 2015

KuRUsuS

Anak-anak Acik, macam biasa..suka cakap last minit..
Angah : Ibu, nak duit..nak bayar duit kursus.
Along : Emi pun nak duit jugak.
Ibu : Angah kursus apa?Along kursus apa?
Angah : Kursus Kepimpinan...
Ibu : Along angah pengawas ke?
Along : Tak la...Pengerusi Kadet Polis dengan ketua rumah hijau.
Angah : Ketua kelas..

Camni la rutin Acik..semuanya last minit.bebudak ni ingat, Acik ni duit berkepuk dalam purse..Nasib baik la ada duit yang sorok celah-celah kad...boleh la jugak bagi kat bebudak ni. Duit sorok tu konon-konon tak nak bagi ingat...tapi sorok la kat mana sekalipun...Acik ingat je..jadi motif sorok duit tu tak tercapai jugak la..

Time hantar tu, Acik tak pegi sebab keje..Terpaksa la mama Acik pegi hantar kat PCB resort..Jadi..tugas Acik ambik masa hari penutup.




Yang geramnya tu, Acik nak tengok live kat tv upacara pengkebumian Allahyarham Tok Guru Nik Aziz Nik Mat..Tunggu punya tunggu, lambatnya la sudah majlis tu..




Angah ni memang camni...saja je buat gambar tak senonoh...cungkil gigi la bagai..




Along tengah control macho tu sebab kat belakang Acik, ramai bebudak pempuan tengah tengok Acik snap gambo.



Wefie sikit la dengan Nana...Eh..nak.promote sikit..



Tetap nak bawak kek coklat Acik...

OKBai..

35 comments:

  1. Mintak duit last minit.. saya dulu masa kecik2 gitu gak, selalu mintak apa2 ngn mak last minit sebab nye masa tu fikir tak nak menyusahkan mak, tak nak bagi nak stress untuk bagi duit kat saya.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Padahal..bagitahu last minit tu la yang paling stress

      Delete
  2. saye dulu sllu gak sorok duit.. kngkonon xnk bg ingt.. ala mmg akn ingtkan.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masalah jugak tu..Nak buat-buat lupa tapi tak dapat..mesti ingat

      Delete
  3. Haha..sempat promo lagi tu acik..bagus2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Guna Nana je Promo...VISIT MY IG : CHOCAKEWATIE

      Hehehee

      Delete
  4. sedapnyaaa si kecik tu makan kek ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nana dengan Waie memang suka makan kek coklat ni..kalau buat stok, kena terus anta kedai..tak boleh nak simpan dalam chiller..kalau tak, kejap-kejap ambik.

      Delete
  5. sama laa anak, suka mintak duit last minute.. suruh beli barang untuk sekolah pun macam tuh.. jenuh tercari2 duit untuk bagi dan belikan..

    ReplyDelete
  6. Cik Mimie pun suka sorok2 duit celah2 purse..nk buat2 xingt..tp still ingt..hehe..p untuk emergency boleh guna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu tak berapa nak emergency pun guna..sebab dah tahu.huhuu

      Delete
  7. Sue pun buat juga selit2 duit dlm purse tp dok ingat juga. Kalo letak duit dlm buku x ingat. Bila kemas2 jumpa balik duit tu rasa seronok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..buku la tempat paling selamat

      Delete
  8. biasala tu acik..budak-budak..mesti minta last minit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada duit standby tepi, tak pe la CP..kadang2 beg duit kosong je

      Delete
  9. Assalam sis watie,
    he3
    sonok nengok ada banyak hero
    moga anak2 ini kenang & hargai pengorbanan IBU :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...semua berguna dan boleh diharap

      Delete
  10. Replies
    1. Waie tak ikut..kalau bawak dia lagi haru..

      Delete
  11. okay terliur kat kek coklat tu hahaha

    ReplyDelete
  12. Tang promo tu yang mahal tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Guna anak sendiri je Kak Farah..Murah sikit

      Delete
  13. Ketua kelas pun ada kursus kepimpinan sekarang..??

    Baguslah macam tu... Kalau dulu pengerusi2 kelab or persatuan ja yang dapat peluang macam tu.. sekarang peluang lagi luas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam-macam dah peruntukan untuk pelajar sekarang Firah

      Delete
  14. ooo dulu pengawas je ade kursus tu..
    heeee mcm byk je duet tersorok acik tu..
    pasni kene selit kasi byk la
    takott nanti terlupe terus letak mane

    ReplyDelete
    Replies
    1. terlupa terus pastu masa nak beli keta, tak cukup lagi 100, terjumpa duit tersorok tu..best jugak

      Delete
  15. Anak2 saya pun camtu ... Suke cakap last minit ... Memang kena basuh dulu ler sblm dapat kan ...

    ReplyDelete
  16. memang best sangat feel bila tgh terdesak, terjumpa duit celah2 kertas. boleh teresak

    ReplyDelete
  17. hehe. kenalah cover macho, aweks2 tengah tengok :P

    kalau saya, saya pun kompem bawa kek mak saya buat kak. hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...