Monday, 1 December 2014

LiEBStER AwArD #17 - CaHaYa ALaM MaYa

Assalamualaikum dan salam sejahtera,




Acik kena tag oleh mak cik Nur As
yang sedang bercuti ke Melaka.

Sedih pulak kena tinggal.
Sampai hati tak nak bawak Acik sekali.

Soalan : 

1. Sekarang pukul berapa?
Pukul 2.40 petang

2. Hari ni dah update blog ke belum?
Dah 2 kali update.

3. Dah makan?
Tengah tunggu boss..Boss belanja pizza,
tapi boss keluar pergi kenduri.
Laparr la boss...cepat la balik!!

4. Dah solat?
Tengah tunggu turn. Bilik sembahyang sempit.

5. Dah minum air suam / putih / jernih harini?
Dah setengah botol.

6. Dah ucap alhamdulillah untuk harini?
Alhamdulillah...dah.

7. Kalau diberi dua pilihan : kereta atau rumah, mana yang korang nak?
Nak kereta besar sikit..nak anak-anak selesa.

8. Korang dah isi belum linkies ni? Tekan sini / menu tab. [baru letak tau]
Belum lagi..nak tunggu no.24.

9. Dalam banyak-banyak aktiviti DIY, korang rasa teman patut buat apa lagi? 
Yang simple dan bajet yang bersesuaian buat penganggur ni.
Buat keychain ke, buat bantal ke,
buat penanda buku ke.

10. Kalau gigi korang sakit, korang buat apa?
Buat bodoh je..layan je sakit gigi tu.
Kadang-kadang tumbuk gigi sakit tu,
 biar sakit lagi..Dah elok, terus pergi klinik..
hukum cabut. Malas dah nak tampal-tampal.

11. Agak-agak kalau teman nak buat business, korang nak support tak?
Semestinya support...tapi jangan jual mahal sangat la.
Acik banyak benda nak buat dengan duit ni.
Tapi DIY la yang mahal.

12. Korang rasa teman ni jahat tak?
Tak jahat tapi nakal je.

13. Korang rasa teman ni macam mana orangnya? 
Orangnya simple je..Islamik sikit.
Garang pun ada. Ok la kalau buat kawan.

14. Last, apa yang melayakkan teman untuk masuk bloglist korang?
Layak ke tak layak, memang dah ada dalam BL Acik.
sebab Acik selesa berkawan dengan awak
dan yang paling penting..terhutang budi..
bukan terhutang body..Huhuu..

Mana aci 14 soalan...

SEKIAN..

25 comments:

  1. sedapnya pizza :)
    hantar la perak sikit. hehe. nur as bz nak naik pentas. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. naik pentas jugak??nak pi intai ler..

      Delete
    2. yela kak, naik pentas ambik kertas. hehe

      Delete
  2. Replies
    1. heheheee....takut sangat terhutang body

      Delete
  3. hehe.. ;)

    Jemput join segmen cn yer acik ;)

    http://www.cekgunorazimah.com/2014/11/segmen-bloglist-januari-2015-by-cn.html

    ReplyDelete
  4. Hahaha..sempoi je jawapan Acik..pos2 la sikit pizza kat sini ye acik :) hehehe

    ReplyDelete
  5. waaa..best la dapat makan pizaaaa..haha acik kalau tumbuk gigi yang sakit tu tambah parah sakitnya..aduii.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah nak sakit gigi sangat..kita kasi sakit lagi la

      Delete
  6. no 4 tu kelakar...tgh tggu turn sempat lagi Acik jawab soalan dak Nur As ni heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sembahyang dalam pejabat ni je..tu yang sempat balas

      Delete
  7. Replies
    1. Terhutang body ler...dah join segmen

      Delete
  8. Sakit gigi paling tragis.. takut nak jumpa doktor gigi.. fobia.. :D

    ReplyDelete
  9. Acik tumbuk gigi yang sakit tuh..??

    mak aiii.. ganasnya...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha akak pun nak cakap benda yang sama, Firah! Bukan main lagi Acik,..sakit gigi boleh buat bodoh je...siap tumbuk2 gigi yg sakit tu. Kalau akak, dah surrender. Confirm meraung!

      Delete
    2. sakit memang sakit..tapi sakit kena tumbuk lagi sakit daripada sakit gigi..

      Delete
  10. Saya xvpernah sakit gigi.
    Maybe x lama lagi kot sebab nampak macam dah nak belobang.

    ReplyDelete
  11. dapat ke x makan pizza tu kak? hehehe....

    awat nak no 24? sama dengan umur ka?

    ReplyDelete
  12. Acik.. kite tak pi bercuti lah. haha kite pi amek sijil atas pentas :p

    Semoga Acik dapat beli kereta yang besar sikit. In shaa Allah. Amin.

    ohh sekarang dah 20. Nanti dah 23 kite roger Acik ye. hihihi

    Keychain n penanda buku dah pernah buat.. Bantal akan dipertimbangkan, haha

    Garang memang yee. haha islamik mungkin tak >_< Simple memang simple, haha
    Acik tak terrhutang budi atau body pun tau tau. Takmau lah cakap camni.. huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...