Thursday, 4 December 2014

ToKeY...

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Malam haritu, lepas Acik ke bandar dengan adik Acik,
kami singgah makan di kedai ni.
Adik Acik cakap makanannya sedap.
Acik ikutkan aje sebab Acik makan belako.






Inilah nama kedainya.
KOPIAH MERAH.




Dah siap ambik order, ternampak tokey kedai.
Tu...yang kopiah merah tu.
Pekerja semua kopiah putih.
Tokey tebar roti canai.
Senang sangat nak cam tokey kedai ni.




Kami singgah lebih kurang jam 8.30 malam.
Orang tak ramai lagi. 
Kami order nasi ayam goreng.




Nasinya...mak oii...boleh 2 orang makan ni.
Perut Acik kecik je.
Tengok kaki la kakak..






Adik Acik pun tak kuat makan.
Sama-sama perut kecik.
Sebelum balik, order la untuk orang-orang kat rumah
Roti Canai sorang sekeping.
Tak boleh makan banyak-banyak.
Dah malam...nak tidur.
Cukuplah untuk tenaga tampar nyamuk.
Hukhukhukkkk...

SEKIAN..



26 comments:

  1. comel adik kak cik , hehee . ingat ke tokek ayam , pon best jugak . huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak payah nak puji2 sangat la Parihh...tongkeng ayam tu beli kat pasar malam je

      Delete
  2. Sodap and simple serta affordable.... :))

    ReplyDelete
  3. yang angkat order tu cam kenal je..heeee
    mcm member yg duk kt melaka..kerja kat kelantan...ermm

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana gambar orang angkat order?bagus la abg ni..nampak benda yang orang tak letak

      Delete
    2. Haha..yg baju merah tu apemende? Hek hek hek

      Delete
  4. sikit jer nasik tu. kalau mamamyja boleh habis tau banyak cam tu.. maklumlah ibu menyusu, lapo...

    ReplyDelete
  5. Nasi ayam..walaupun simple tapi ia memang sedap..

    ReplyDelete
  6. adoi kelaka la acik ni...tenaga tampar nyamuk ye ;)

    ReplyDelete
  7. memang boleh makan berdua tu..abis tak acik?sayang tu tak habis..makan berbayar

    ReplyDelete
  8. Boleh tahan juga tengok nasi ayam tu.kalau wana byk mcm tu tgok keadaan.kalau lapar gila boleh la habis..x no share2..hihi

    ReplyDelete
  9. nyum2 sedap tuh.. kalau Eyda yang makan, boleh abis.. hehehe..

    ReplyDelete
  10. Sape yg cantik dalam gambar tu?
    Acik ke sape?
    Owh..pekerjanya pakai kopiah merah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adik Acik...kopiah merah tu tokeynya Doc

      Delete
  11. Fuhh... selera pulak tengok petang2 ni... :) :)

    ReplyDelete
  12. lapaqnya tengok hujan2 ni. hehe

    ReplyDelete
  13. sedapnya nasi goreng ayam tu..terliur tengok..hihihi..Adik acik comel macam acik jugak :)

    ReplyDelete
  14. unik betul nama kedai dia... hahaha
    sedap lak tengok makanan dia.. hailaa

    ReplyDelete
  15. sempoi je nama kedai dia hehe tp mmg tokey dia la yg kopiah merah tu ye acik? hehe

    ReplyDelete
  16. wiwit wiwit nak ngorat adik Acik lah. Nak no tepon boleh?

    Ehh rare lah pakai kopiah semua pekerja. First time nampak [tu pun dlm gambar]

    Nasik tu memang banyak, haha

    ReplyDelete
  17. tokey nya berkopiah spt nama kedai nya...
    bagus bagus bagus :)

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. selfie masa tengah lapar tidak digalakkan

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...