Monday, 1 December 2014

SeGMen : ZaMaN PeRSeKoLaHan

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Hari ni Acik nak promote seterusnya menjoinkan diri
dalam Segmen anjuran Blog Ceritera Cinta

 photo banner segmen.gif


Klik link di atas untuk join.

Seronok pulak bila nak imbas kenangan zaman persekolahan.
Acik nak cerita sikit pasal zaman persekolahan Acik di sekolah dulu.

Masa tu antara tingkatan 4 hingga tingkatan 5
di SMK Batu Kikir, Negeri Sembilan.





Masa Acik di sekolah dulu, Acik pelajar no.3.
Maklumlah, Acik ni aktif sukan.
hampir sepanjang masa tak ada di sekolah.
Game sana, game sini.

Jadi, bila masuk kelas, boring teramat sangat.
Tidur la..Apa lagi nak buat.
Selalunya kawan Acik yang duduk kat depan tu, akan cover Acik.


Nakalnya tak tahu nak kata.
Tapi kalau tak nakal, tak ada la memori yang best.

Kadang-kadang, tengah seronok tidur,
sedar-sedar, cikgu dah berdiri kat sebelah meja.
Memang tak ada ampun dah time tu.
Tunduk je la kena marah.
Bukan dengar sangat pun cikgu membebel.
Tengah mamai la katakan.

Jadi, kalau korang ada memori masa sekolah,
jom la sama-sama kongsi.
Sambil-sambil kongsi memori, boleh dapat hadiah jugak.

Selamat berkongsi...

SEKIAN..

52 comments:

  1. best je masa zaman budak2 dulu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...best teringat zaman budak-budak..macam-macam hal

      Delete
  2. ooo kuat tidur yer.. hehehe, jap g mamamyja join. hihik

    ReplyDelete
  3. kalau pakai tudung, senang aje nak tidur dalam kelas, tarik tudung kedepan sikit ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acik tutup muka terus..tu yang tak nampak cikgu

      Delete
  4. Lily dari segmen yang sama ^^
    http://aimanliyanasamat.blogspot.com/2014/11/segmen-zaman-persekolahan.html

    ReplyDelete
  5. link segmen mana kak? hehe.
    saya suka sembang kalo dlm kelas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la linknya...kat nama ceritera tu..jap la...acik tambah lagi kat bawah gambo

      Delete
  6. masa form 5 dulu, cn duk belakang sekali, tapi paling rajin volunteer angkat tgn jawab soklan cikgu, mmg glamer ler.,.dah ler nakal suka usik kawan ! duk belakang leh nampak semua tau ! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acik pun duduk belakang sekali..asyik kena dengan cikgu je..suruh jawab soalan,.

      Delete
  7. Gudluck Acik :) Cik Mimie pun ahli sukan tapi x berani nak tidur dalam kelas..hehehe

    ReplyDelete
  8. hehehe...terkenang semasa dulu ya acik
    harus ingat sampai bila-bila time2 sekolah nih :)

    ReplyDelete
  9. haha..acik ni memang aktif dan nakal jugak kan..boleh tidur x sedar cikgu dah di sebelah..hehe..kalau wana mau menangis rasanya kena marah..huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kena marah..tapi kepala biol lagi..tak la kecik hati sangat kena marah

      Delete
  10. kalau sis JM mmg dh x ingat zaman sekoloh dulu sbb dah lama sgt tinggal sekoloh nyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi...zaman bila tu sis..sampai tak ingat tu

      Delete
  11. Haha..brani la acik! Qis xkn brani nk tido2 nie..wpun pnt buat mcm2 kt skola..hoho.
    Tengkiu join. :)
    Jom join Segmen Zaman Persekolahan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh nak tongkat mata dah...TERPAKSA tidur jugak

      Delete
  12. nakalnya dulu. boleh pulak tidoq dalam kelas. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu-cikgu dengan kawan-kawan semua tahu..kaki tidur..

      Delete
  13. Rindu dgn zaman sekolah.. bnyk kenangan... nostalgia.. :)

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. Kg.Lonek arah ke bahau lagi...tak dokek jugak

      Delete
  15. Singgah dari segmen yang sama..:)

    http://nadialadzim.blogspot.com/2014/12/segmen-zaman-persekolahan.html

    ReplyDelete
  16. Thanks for supporting.
    http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/12/segmen-zaman-persekolahan.html

    ReplyDelete
  17. wah, acik aktif sukan? saya sebut sukan pun dah malas. erk... lemah betul bab sukan ni...

    selamat bersegmen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acik pulak marah kalau orang tak ajak join..

      Delete
  18. haha nakal niii. Kite ni kalau bagi sukan memang cabut lari je. haha tapi kalau bagi ngadap buku pun taknak jugak. Kalau tak pi sekolah lagi bagus.

    ReplyDelete
  19. Hehe.. Zaman sekolah meninggal 1000 kenangan. Dahsyat jugak kan tidur dalam kelas ni.. :D

    ReplyDelete
  20. samalah kita. haha. jom singgah kita join jugak :D

    http://cikannesweetyncool.blogspot.com/2014/12/segmen-zaman-persekolahan.html

    ReplyDelete
  21. singgah dari segmen yang sama... (^_^)

    ReplyDelete
  22. Haha.. Sama macam kawan saya,, bila dah aktif sangat dengan sukan. Dalam kelas tidur aje.. tapi result tip top. Ye lah, Badan Cergas, Otak Cerdas kan.. hikS

    ReplyDelete
  23. hyeee cik belbel datang. terima kasih join segmen cik balqis !
    http://blogcikbelbel.blogspot.com/2014/12/segmen-zaman-persekolahan.html

    ReplyDelete
  24. tengkiu join segmen sy. jom check pemenang plak yer :)
    Senarai Pemenang Segmen

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...