Tuesday, 4 November 2014

FaSa PerTaMa Dah SeLaMat Masuk Tong MeRaH

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Tengah hari tadi, rakan sepejabat Acik nak ke bandar.
Acik nak tumpang kereta mereka.
Kalam kabut la menulis sampul surat
sebab dah 2 hari dok mencari alamat penerima-penerima 
hadiah bulan Oktober.




Tampal setem di pejabat pos.
Terasa old-school sangat.
Dah lama tinggalkan zaman surat-menyurat,
tampal-menampal setem ni.





Confirm ye, Acik masukkan dalam tong yang betul.





Tung!!Bunyi sampul surat jatuh ke dalam sana.
Semoga selamat sampai.
Amanlah kalian duduk dalam tong merah tu ye.
Esok pi carik tuan masing-masing.

Acik poskan hadiah untuk 7 orang dulu,
sebab yang lain tak jumpa alamat.
Acik minta hint Acik semula kat emel
biar emel tu naik semula, belum lagi.
Sibuk la tu..

Tak pe, dah online nanti, 
bagitahu ye..Acik pos.
Ada bahagian untuk korang.

Antara yang Acik dah pos tadi :








SILA KOMEN KAT BAWAH NI JE TAU,
KALAU DAH DAPAT NANTI.
TAK PAYAH NAK BUAT ENTRI PASAL HADIAH TU.
KECIK JE PUN..

Kepada penerima di bawah, mohon bagi alamat semula ye.
Maaf menyusahkan korang sebab
memang tak jumpa langsung dah kat mana emel korang.





SEKIAN...


31 comments:

  1. Tahniah. Mg acik dimurahkan rezeki berlipat kali ganda. Amin.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah, terima kasih acik! ^w^

    ReplyDelete
  3. terkejut pulak baca2 smpai bawah ada nama parihh , huhuu . terima kasih kak ! :')

    ReplyDelete
  4. Bestnye...
    Hahaha
    Xsbr la acik..
    Skli pos gne setem bape ringgit tu acik...

    ReplyDelete
  5. Bestnya.. tahniah kepada yang tersenarai..

    ReplyDelete
  6. seronoknya fasa pertama sudah dipos..x sabar pula tunggu bahagian wana..heheh.. *_^

    ReplyDelete
  7. alaaa..sy bru prasan la acik..mggu nie xsmpt godek blog.
    nnt sy email balik alamat yer :D

    ReplyDelete
  8. eh eh, nama kita ada laah. ~~ hee !

    ReplyDelete
  9. hahaha.. Firah nampak nme Firah... :) terharu jap ~ tocey ar..

    ReplyDelete
  10. wahhh acik...
    akak nak juga :)
    tahniah semua penerima..:)

    ReplyDelete
  11. Pemurah nya Acik...semoaga murah rezeki ye :-)

    ReplyDelete
  12. hadiah acik bagi tu bknnya mahal n besar pun..

    ReplyDelete
  13. Wah, ada nama Cik Mimie la..hee..baru terjah sni..thank acik p hadiah tak dapat lagi..hee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari ni atau esok, sampai la tu KOT

      Delete
    2. Barang da sampai thank Acik :) cantik :)

      Delete
  14. Best nye............!
    padahal sampai harini tak email detail. HAHa
    Sekarang jugak nak email

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...kelam kabut...anyway..selambat mana pun U anta details, walaupun dah lepas, U akan dapat..insha Allah

      Delete
  15. cute saaaangat ada bunyi lagi..
    'tong..'
    hahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tong merah tu kosong lagi..tu yang berbunyi..

      Delete
  16. alamak, saya bukan kat rumah ni.. nnti saya tanya ummi saya ada ke tak. hehe.. maceh kak..

    ReplyDelete
  17. haha. akak malu lettew tak kasi buat entry :)

    ReplyDelete
  18. Terbaeklah :D Tahniah siapa yang dah dapat tu :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...