Friday, 7 November 2014

WaSaP BuLiH BeLaKo..

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Seminggu dua ni, Acik sibuk sikit melayan order
dari customer. Kebetulan Nana dengan Waie
pun asyik booking laptop je.

Jadi, entri kali ini, Acik ambil daripada column 'draft'.
Acik cuma edit-edit sikit.

Kali ni nak cerita pasal group wasap pulak.
Hari tu cerita pasal group Acik

Masuk kandang harimau, mengaum.
Masuk kandang kambing, mengembek.
KONON...

Malas nak blurr atau tutup nama member..
Belasah je la hari ni.







Ini group sekelas masa form 5
di SMK Batu Kikir, Negeri Sembilan.
Jadi kito berbughak la bahaso neghori.







Ini pulak geng-geng sepangkat di Machang.
Nak menyampuk, tak pandai sangat ber'kecek' Kelate.


Bagus jugak ada wasap ni.
Boleh borak-borak.
Kalau geng-geng yang kita dah kenal ni buat group,
kita boleh la layan.
Kalau group yang baru tubuhkan
dengan orang yang kita kenal,
pastinya ramai yang akan 'left'.


Selamat Hari Jumaat.
Jangan lupa bersedekah ye!!
SEKIAN...

18 comments:

  1. Replies
    1. Tak ramai kawan kat sini, Acik lebih senang bersosial di sini je..kalau tak selesa, kita boleh diamkan je..buat2 tak nampak

      Delete
  2. no acik hilang lepas format fon.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acik paling takut format phone la..tak pun tukar phone..tak rajin nak salin no phone

      Delete
  3. Sue ada group kwn masa u je. Ms sekolah x de.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acik ada banyak group. Group masa sekolah rendah, group sekolah menengah, group tempat kerja lama, group tempat kerja sekarang, group baking, group kutu, group vendor..banyak...antara nak layan dengan tak layan je.. Group U tak ada sebab tak masuk U pun..kawin awal..huhuu

      Delete
  4. Replies
    1. Meriah la mama...geng-geng sekepala berwasap..ntah apa-apa ntah yang diborakkan

      Delete
  5. Eyja pon byk group kat wasap. Kekadang xmenang tangan nak taip. Kekadang tu malas plak nak mencelah masuk. Lotih. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Eyja...dah habis pantang ke tu? wasap ni salah satu cara kita tahu perkembangan kawan-kawan kita

      Delete
  6. Hahahah lame tak bercakap nogori ni acik..
    ayu ramai famili angkat kat pilah ng serting...
    Tula ayu pon byk grop skg ni.. smpai tak menang tangan nk tgk.. kalau bohsan2 je usha3 tgk perkmbngan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pilah dgn serting tu tempat Acik dulu, Ayu...bagitahu je corok mana, Acik tahu

      Delete
  7. sebab social media macam ni lah, ummi saya berjumpa dengan ayah saya...

    sebab ada whatsapp macam ni lah, rasa macam rapat je keluarga kami even kami semua duduk jauh.. mak cik duk rawang, pak cik duk Kedah, bla bla...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...bagus jugak ada group camni..nak bincang family day ke, tak payah hadir mesyuarat lagi

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...