Sunday, 2 November 2014

MaAF...SaYa Tak Suka..

Assalamualaikum dan salam sejahtera,


Perasan tak ada widget baru yang Acik letak?
Sebelum ni Acik dah letak,
tapi Acik buang sebab Acik sendiri tak suka
guna benda tu.


Sebab apa?
Sebabnya Acik tak suka bila ada orang yang 
tidak menjadi diri dia.
Komen benda simple-simple je
padahal tak baca pun entri tu sampai habis.


Kalau yang Segmen ke, GA ke, BW ke,
boleh jadi la komen simple-simple.
Tapi kalau jenis entri yang panjang-panjang,
komennya pendek je,
SAH-SAH la, baca tajuk entri, pastu baca tengah sikit,
pastu baca yang bawah sikit.


Serius...betul...Acik tak suka tengok
widget tu.
Acik ulang...ACIK YANG TAK SUKA.
Kepada yang suka, teruskan la..
Kang tak pepasal pulak ada yang buat
entri khas.


Acik lebih suka 'hide'kan pengomen dalam
blog Acik ni bukan sebab tak nak 
menghargai tapi macam Acik highlight dari dulu,
nak kawan, kita kawan betul-betul.
Bukan sebab nama kita dok atas sekali,
bukan sebab nak dapat hadiah,
atau apa-apa sebab pun.


Widget kat tepi ni pun Acik highlight kejap je.
Mungkin esok lusa, Acik akan remove.
Tak tahu bila nak update semula.






Terima kasih pada rakan-rakan blogger Acik yang 10 orang ni.
Terima kasih juga pada yang lain-lain.
Korang memang awesome.
Jarang sangat korang komen yang simple-simple.


KITA KAWAN BETUL-BETUL YE!!

Sekian...




42 comments:

  1. kak ayu mesti no 1 top commentar .huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayu memang rajin...bukak emel je, berderet2 nama dia

      Delete
  2. Banyak orang banyak ragam Acik. Dalam banyak-banyak tu, mesti ada satu dua yang menyakitkan hati. Hehe. Kalau Zaki, jarang nak berkomen, selalu baca je. Tambah lagi sekarang tengah KEMALASAN semuanya. Adehhh.. anyway, macam mana kek lapis tu? Ok tak rasanya? Nak place order, boleh aja tolongkan. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kek dah sampai.kek lapis mana yang tak sedap.semuanya sedap..TQ Zaki

      Delete
    2. Takdalah kot kot tak kena dengan lidah rasa kek tu ke.. sama-sama.

      Delete
    3. Tekak Acik tolak kayu dengan batu je

      Delete
  3. Marah betul acik. Tapi mmg betul tu apa acik ckp. Sbb tu saya hanya singgah kat entri yg ada tajuk best je sbb kat situ saya boleh bagi komen panjang2. Kalau singgah kat entri yang x best, saya tak ada idea nak komen dan tak nak jadi hipokrit komen untuk.sekdar nak.berada kat top.komentator.je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan marah pun, Acik cuma tak suka je dengan widget tu. Bukan tak suka sangat. Tak suka sikit2 je..Acik pun kadang2 terbuat jugak macam tu. Baca entri tapi tak tahu nak komen apa

      Delete
  4. kekadang sha pun mengalami keadaan yang sama, kita taip pepanjang, tapi dia komen pasal lain... hurmm... tak boleh nak demand gak sebenarnya... hak memasing kan?? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulis lain, jawab lain tu yang tak boleh blah...betul cakap tunsha tu..tak boleh demand sangat nanti tak ada orang nak komen langsung..baru padan dengan muka

      Delete
  5. Betul tuh sis . Macam saya ni memang tak suka mengomen sebab no idea. Haha. So,baca2 then pangkah xD bukan nak menyombong or etc tp disebabkan otak yang malas nak mengulas . Kekadang saya tengok dekat blogger2 lain pon org yang sama ja jadi top commenter . Maybe mereka nak hadiah ? Saya pon teringin jugak nak jadi top commenter, tp tak tahu nak ulas apa. Saya pelik jugak, ada sestengah blogger dlm bulan tuh hanya update 50 tp pengomen sehingga 247++ . Apa yang blogger tuh tulis ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rahsianya, pergi ke entri sebelum-sebelum ni, komen setiap hari atau komen setiap kali buka entri tersebut..dapat la 200++ tu..boleh cuba kat blog Acik ni ye AE

      Delete
  6. setuju....! Kite kawan betul2.. tp kite letak widget tu.. sbb suke tngok sape plg bnyk komen.. alhamdulillah yg rajen komen pun mmg org yg same.. yg ok ngam abes abesan dgn kite.. so tak rase rugi letak widget tu.. hehe

    laen org laen cara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus cara awak tu..Acik lebih suka 'suprise'kan diri sendiri..nak tengok sapa paling banyak komen. Tapi bila Acik masuk ke blog yang ada widget, tapi nama Acik tak ada dalam senarai, terasa rendah diri pulak..tu sebab Acik tak suka sangat widget ni. Penjatuhkan semangat Acik..hahahaa

      Delete
  7. alamak. sori pulak komen 2 kali. bkn nk perbanyakkan comment, tp lupe ckp name kite ade tesenarai lah kat atas. hehe tak sangke. thanks Acikk :* terima kasih sudi jd Acik awesome di alam maya. hihi

    ReplyDelete
  8. Selama ini silent reader cuma.. (Aikkkkk terpendek lak komen, jangan.marah....)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...terpendek tak apa jangan tak kena dengan tajuk je

      Delete
  9. Wallahua'lam ... Manusia punya perwatakan yang berbeza, pendapat pun berbeza walaupun rambut sama hitam ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walluhua'lam...ini pendapat Acik je..jangan serik komen pendek2 ye..tak ada apa-apa maksud pun

      Delete
  10. Yg penting idea dan komen membina achik

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasanya yang pendek dan membina ialah "Good Luck"

      Delete
  11. Btl tu acik..
    Ade jugak tgk kdg2 tu entry laen jwb laen pon ade...
    Ayu komen bkn sekadar nk dihrgai o nk pnghrgaan..
    Saje untuk kekalkan ikatan persahabatan...
    Semoga ukhwah kite akn berkekalan...
    Kite kawan btl2 ye acik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan buat camtu kat blog lain ye Ayu..kat blog Acik tak apa..tulis lain, komen lain.

      Delete
  12. betul setuju dengan acik, atau dlm bahasa mudahnya dipanggil speed reading.
    smg ukhuwah terjalin insyaAllah kekal selamanya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah Sue..nak kawan betul2 la ni. Jom puasa sunat esok.

      Delete
  13. Agak-agak CP komen pendek ke panjang? hehe jangan marah ye acik..CP 2 3 hari ni jarang muncul kat blog acik sebab sibuk kadang-kadang tengok je tapi tak komen..pas ni jangan bosan lak kalau CP komen panjang-panjang ye acik..hihihi..gurau je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pendek tak apa..sekurang-kurangnya tahu ada orang singgah

      Delete
  14. Acik.. xmaw memarah.. bulan baru ni.. hehe.... senyum.. tak perlu kata apa2... ^_^

    ReplyDelete
  15. kalau saya pulak tak kisah pun apa yang orang tu nak komen pendek ka panjang ka selagi tak mencarut. walaupun tak baca penuh sekalipun. orang tu sudi singgah pun dah bersyukur dah sebab saya sendiri pun tau penulisan saya belum cukup menarik untuk menarik pembaca untuk baca. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...ye..kita je perasan dah tulis yang terbaik...pendek pun tak pe...buat tanda yang dia ada singgah..cerita lain, jawab lain tu yang tak patut

      Delete
  16. Bunda ada gak perasan ada tu komen sampai 2 3 kali satu entri....pendek2 jugak pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terlupa la tu Bunda..tu yang sampai 2 3 kali..tak pun 1 komen, 1 hari

      Delete
  17. Seronok sebenarnya berkawan dengan kak watie walaupun hanya di alam maya.. biarlah pada diaorang, yang pastinya Eyda akan cuba baca entry kak watie setakat larat..yang tak larat, sambung hari lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulis mengarut2 je Eyda..tak de motif langsung..tak baca pun tak pe

      Delete
  18. haha. sabar jela kalau tengah sembang cara2 buat kek tiba2 dekat komen ada yang terus tulis blogwalking sini. haha. ye tau awak bw tapi nak lagi tau bw kena la komen yg berkaitan. kemon r. haha.

    kalo pendek komen tapi ada kaitan dgn entry ok je. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa...ganas ayat awak.Acik nak nangis ni.awak serang Acik malam ni..ingatkan malam semalam..tahniah selalu menyerang seminggu sekali

      Delete
  19. hihi kalau CT biarkan saja. lagipun CT tak ada untuk yang komen tiap2 bulan tu.. ada untuk spanjang tahun punya aje.. hihi. maybe nxt year nak buat stiap 3 bulan la hihi

    ReplyDelete
  20. assalam kak acik . saya ada tag kak acik dalam segmen , kalau free join la :) http://blogparihh.blogspot.com/2014/11/blog-walking-bersama-redballas-dream.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...