Tuesday, 25 November 2014

PaDaN MuKa Aku....

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Hari ni orang kerja kerajaan dah gaji..
Macam biasalah...
transaksi semuanya di hujung jari.
Bayar itu, bayar ini,
yang lebih tu baru buat belanja.





Sambil bayar, sambil buat kerja..
Pandang buku kerja, pandang komputer.
Nak transfer semua duit ke akaun yang lain.
Akaun Acik jugak..

Dah taip semua amaun, pandang balik buku kerja.
Tengah-tengah menulis kat buku,
terlintas nak bayar duit pakcik.

Pandang komputer, terus tukar nama penerima.
Pastu klik OK..
Dah sucsess, tengok baki tinggal sikit.

Uwaa....lupa nak tukar amaun!!!

Terlampau canggih sangat pulak..



33 comments:

  1. Haha..minta refund balik...
    Tengok dulu leee....erkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kejar line la konon...1st day gaji kan line macam siput

      Delete
  2. mujur akaun pakcik..kalau akaun orang lain susah lak..nak no akaun CP tak hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat susah-susah je CP nak bagi no acc tu

      Delete
  3. Replies
    1. Pindah dalam acc bank lain, lambat sikit la masuk dalam acc dia...

      Delete
  4. Replies
    1. Alhamdulillah...boleh contact pakcik...

      Delete
  5. mintak balik yang baki tu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mintak balik pakcik pulangkan duit yang terlebih tu...berpeluh pulak la kalau dia tak nak bagi

      Delete
  6. Macam mana tu kak watie? dapat balik tak? huhuhu naya jer..lain kali kena check betul2 baru tekan ok.. lagi satu jangan sambil buat keja lain.. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...konon nak advance la...buat 2 keje dalam 1 masa

      Delete
  7. nasib baik pakcik... mestilah pakcik pulangkan duit anak buah dia. kalau bayar peniaga online camane? hati-hati lain kali yer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish..itulah...rezeki Acik lagi...kalau orang lain, entah apa la nasib

      Delete
  8. akaun pakcik ok lagi..boleh mintak refund..ke tak boleh :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gila tak boleh...sanggup Acik menapak ke rumah dia, mintak pulang balik duit lebih tu..

      Delete
  9. alamak..nasib baik akaun pacik kan acik..bleh minta baki duit..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la tu wana...masih ada lagi rezeki

      Delete
  10. Alahai acik...padni kene fokus 1 keje je bila transfer duit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat keje sorok-sorok, macam tu la...nak transfer duit tapi takut boss nampak..pasni tak buat lagi dah..

      Delete
  11. nasib baik transfer ke akaun pakcik, lain kali jangan buat lagi yer !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la tu...lain kali tak nak buat camtu lagi

      Delete
  12. Mesti pakcik terkejut tngok akaun bank dia. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh...mesti la terkejut walaupun tak sampai ribu riban

      Delete
  13. nasib baik pakcik..boleh pulangkan yg lebih tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik jugak terlintas nak bayar duit pakcik...kalau terlintas nak bayar duit shopping online, entah dapat ke tidak

      Delete
  14. haha abes tu skrg macam mane acik?

    ReplyDelete
  15. Pkcik tkjut x? Hahaha..tetiba murah hati bg lebih kn..hihi
    Nsib baik kt pkcik sndri kn. Xde mslh pn ;)
    Klo org lain, mst buat snyp jela..kn?
    Pencarian Sponsor Diperlukan

    ReplyDelete
  16. Nsb kat akaun pakcik... kalau kt akaun org laen kn susah... hahahah ape la acik nie

    ReplyDelete
  17. Aduiii.. mmg nasib baik akaun pakcik.. bolehlah settle balik.. :D

    ReplyDelete
  18. adoi, susah juga... hahaha.... lepas ni kena cek betul2 :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...