Sunday, 21 September 2014

Dari Nama Dah Tahu Group Mana

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Nama Acik ada 13 huruf..
Jap-jap..nak kira balik.
Haa...betul..ada 13 huruf.
Maka, macam-macam la orang boleh panggil Acik.



Kalau kat rumah, nama panggilan KAK YANG.
Jiran-jiran atau geng-geng masa kat PULAPAH dulu
panggil 'Ayang'.
Suami panggil 'Ayang' pun dah tak rasa apa.
Rasa macam biasa je.
Tak feel romantik langsung.
Panggil la Darling ke, Anje ke..


Kawan-kawan kat sekolah rendah
panggil Nor.


Masuk sekolah menengah di SMKA SHAMS, Seremban,
orang still panggil Nor.


Form 4 pindah SMK Batu Kikir,
orang panggil Ideq.
Sebab nama Nor dah ramai sangat.
Diaorang panggil Ida, Acik buat dek je,
jadi diaorang ubah panggil Ideq.




Masuk alam kerja 
di Negeri Sembilan..orang panggil Watie.
Pindah Terengganu orang panggil Ti.
Last di Kelantan ni pun orang panggil Ti.


Ada sorang je Cikgu Baking Acik panggil Acik, Hidayah.
Memang tak ada orang lain.
Dia je la..


Sampaikan Acik terpaksa tanya ;
"Awak panggil saya apa?"
semata-mata nak tahu kenal di mana.


Papa, Mama & adik-adik semua boleh cam,
kalau ada yang call nak cakap dengan Ideq,
itu geng-geng dari Batu Kikir.


Kalau nak cakap dengan Nor, itu geng-geng sekolah agama
atau sekolah rendah.


Kalau panggil Ayang, mereka kenal semua orang yang
panggil Acik Ayang.


Dan yang terbaru...kalau ada yang panggil Acik
masa Acik tengah jalan-jalan,
Acik tahu yang itu kawan-kawan blogger Acik..
Hehehe..


Acik mencipta group Acik sendiri..
BEST!!

34 comments:

  1. haha. unik gak tu. terer acik buat group. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak tak dapat la nak publish nama awak ek...awak pun mesti ada group sendiri

      Delete
  2. dalam blog AcikWatie..tak apa yg penting aCik ingat saudara sekeliling aCikWatie ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee...ingat..dalam blog ni Acikwatie la sebab dah tua baru nak join

      Delete
  3. Diana pun nak panggil Acikwatie jer kan....sebab kita kan geng blogger...hehe

    ReplyDelete
  4. haha.. kat fb akak watie ek...

    mama ni, member panggil as, siapa panggil mamaniza tu, rakan blogger lah tu.. hihih... ada nama glamer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat FB perasan muda lagi..jadi kena panggil Kak Watie.

      Acik senang panggil mamaniza sebab memang kenal dari sini.

      Delete
  5. hhehehehehehehe :D
    banyaknya nama....lol....
    nasib baik hasbend panggil ayang bukan "ayam",...hehehehehe...gurau ajer....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hasben panggil ayang pun sebab adik beradik acik panggil ayang..kalau tak,ayam jugak kot

      Delete
  6. ohhhhh..ore koto baru ruponyoooo..hehehehehehehehe.....
    aiman klik nuffnang mayfair bodyline akak....klik kita balik ye..hehehehehehe :D
    BUATLAH COMMENT AWAITING MODERATION...TAKUT TAKUT NNTI ADA KOMEN TERLEPas pandang..tersilap capslock plak...... =="

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiman mania ni..dah brapa kali acik mintak link

      Delete
  7. Banyak jugak panggilan nama acik ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak sukukata CP..boleh pilih nak yang mana

      Delete
  8. heheh banyak nye name nickname acik
    siap ade grop je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...bukan group sgt pun..lain sekolah lain nama

      Delete
  9. wana pun selesa dengan panggilan acik tu..nampak comel ja nama tu..heheh..

    p/s: acik nak tau kelupis tu dibuat dari beras pulut..lebih kurang macam pulut panggang tapi kelupis hanya dikukus, tidak dipanggang..kelupis ada yang kosong dan ada yang berintikan sambal udang..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo...kelupis kosoong tu makan dengan apa?

      Delete
  10. Assalam...

    banyak nau panggilannya hihi... takpe asalkan semua pun molek2

    masa kat sekolah dulu ramai nau dak nama yatie ! sampai kompius jadinya.. last2 ada bila selalu cikgu dok kacau2 panggil yatie makwe fizzy .. sampai lani lekat yatie fizzy haha...adehh !

    btw, acik watie .... maaf ya, saya nak bagitahu neh saya ada listkan mama dlm segmen liebster award http://darihati-yatiefizzy.blogspot.com/2014/09/liebster-award-game-berantai-jawab.html
    jika sudi silakan ya. tujuan sebagai tanda terima kasih sebab penah singgah and komen diblog saya ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. fizzy tu dah suami awak lum tu??kang ada pulak yang jadi hijau nanti.

      Thanks listkan nama acik..nanti acik jawab ye.

      Delete
  11. wah banyaknya nama...hihi,,macam MV khas untuk blog..suzy,G,sue kawan ofis...mimi kawan sekolah n sekampung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak jugak nickname MV..good good!!

      Delete
  12. since nama kite rahsia. Rakan blogger je akan panggil As. Hehe
    Acik Acik Acik. Acik Watie. (ku seru namamu~)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi..menyeru nama Acik rupanya.patutlah tersedak je tadi

      Delete
  13. hehehhe kita ada 14 huruf. menang satu huruf la dari acik kekkekeek

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala..mana aci...nak tambah 1 lagi huruf la..NOOR..jadi 14 jugak.

      Delete
  14. Acik, CN dah dapat hadiah, thanks yer ;)

    ReplyDelete
  15. Jm lebih kenal dgn nama acik watie dari nama2 yg d sebut kat atas tu. sebut je acik watie dh tahu itu my blogger fren heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..bagus jugak bila kita nak bukak blog, bagi cadangan nama, nama telah digunakan..kalau tak, tak dapat la ACIK WATIE

      Delete
  16. acik acik buka pintu.. saja gurau jgn marah ye :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...