Thursday, 25 September 2014

Jalan-jalan Habiskan Gaji...

On the way ke Kemaman..
singgah bermalam di sini dulu, Kuala Terengganu..
Badan dah tak kuat macam dulu. 
Tekak dah perit..macam nak demam..
gagahkan jugak drive ke Kemaman esok
















Si Waie ni sibuk dengan belon.



Tengok tu..belon..



Sambil jalan pun, belon..







Jom selfie..

















Siapa-siapa ada kasut yang tak pakai, 
boleh 'tepek'kan kat sini.





Kalau you alls dah sampai Kuala Terengganu, singgah la sini.
Walaupun kat negeri lain pun ada jugak Kampung Cina
dan lukisan-lukisan camni, at least support mereka.

Bukan jauh pun...alang-alang korang bershopping sakan
kat Pasar Payang, Kuala Terengganu tu, jalan kaki je ke sini.
Betul-betul sebelah pasar payang..

*PERASAN DUTA KUALA TERENGGANU 

#via bloggeriod

33 comments:

  1. Replies
    1. jalan-jalan ni memang penat...dengan anak meragam, dengan badan letih drive jauh..

      Delete
  2. Assalamualaikum dan singgah malam Acikwatie...bestnya dapat jalan2 lepas gji ni kan...hehe

    ReplyDelete
  3. sekarang memang musim demam kan?saya pun baru lega ja.
    bestnya dapat jalan2. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi best kalau bukan kita drivernya..

      Delete
  4. Assalamualaikum acik, acik di-tag hehehe
    http://cahayaketinggiankehalusan.blogspot.com/2014/09/first-segmen-jom-tambah-kawan-by-lieya.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih tag Acik..nanti Acik jenguk

      Delete
  5. Wahhh best nye berjalan sakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jalan-jalan sebab ada hal..kalau tak, memang duduk kat rumah je

      Delete
  6. Wah kt kemaman pun ada chinatown ye..

    ReplyDelete
  7. nice photo. btw jom visit my blog. anda di tag :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok...nanti Acik cari blog awak...kalau jumpa, Acik join

      Delete
  8. Wahh. Best nye jalan-jalan. Tempat ni cantik laa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acik pun baru tahu ada tempat ni..sebelum ni tak ada lagi

      Delete
  9. Kelakar tajuk entri ni 'jalan jalan habiskan duit' tapi cantiklah Kemaman ni. Tak pernah sampai lagi ke Terengganu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini di kemaman..jap..kena tukar ayat ni..ramai confius

      Delete
  10. Replies
    1. Cantik kan tempat ni?? (dengan harapan Mizz Tina sangkal yang dia puji tempat ni)huhuu

      Delete
  11. cantik la acik pakai shawl :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acik baru tahu yang Acik ni cantik pakai shawl (tetiba kuar ayat poyosss)..TQ Budak..puji Acik melangit

      Delete
  12. anda ditag http://calrasepatrick.blogspot.com/2014/09/preloved-giveaway-by-annur.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih patrick..nanti Acik join

      Delete
  13. cantiknya tempat nih.. ta pernah tau pun pasal tempat nih.. acik, saya tag untuk GA nih..

    http://izzeyda.blogspot.com/2014/09/preloved-giveaway.html

    ReplyDelete
  14. Diana tag Acikwatie yer...hehe


    http://mardiahdiana.blogspot.in/2014/09/giveaway-by-nazatupperware-jom-join.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih ye...buat syusyah-syusyah je tag Acik..ngee..

      Delete
  15. amboi amboi acik berjalan sakan yeee...
    mnghbiskan gaji..
    ayu xsmpt nk abiskan mmg abis dulu gaji...
    hehheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum ni asyik habis dulu je..kali ni, sebelum habis, Acik habiskan dulu sebelum gaji habiss...hahahahaaa...padan muka.

      Delete
  16. Replies
    1. hahahaa...gaji dah habis, baru sedar diri..balik ke pangkuan jalan

      Delete
  17. cantiknya dekat payung2 tu.. hehe :D
    Shad datang sini membalas kunjungan..
    http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...