Sunday, 7 September 2014

DAY 5 - A SONG THAT MAKES YOU WANT TO DANCE


Asal lagu rancak je, Acik rasa nak goyang-goyang tapi
nasib baik cepat sedar diri.
Buruk benor menari.

Biasanya Acik dengar lagu rancak-rancak ni time driving.
Maklumlah Acik memandu lebih 50km setiap hari ke tempat kerja.
Mustahil tak mengantuk.
Jadi Acik memang dah standby siap-siap lagu rancak-rancak dalam phone.

Samseng Young je agar rasa muda sentiasa

Keta Acik tak de radio.
Kaset player ke, pen drive player ke,
memang tak ada.

Jadi ini adalah antara lagu yang Acik buka
50x dalam masa 1 bulan.

Biasanya Acik tak ambik pot pun pasal lirik lagu Inggeris ni
sebab Acik tak paham.
Apatah lagi nak suruh lancarkan.
Jadi lagu ni Acik tak salin la
sebab susah. Acik kena tengok satu-satu huruf pulak
bila nak menyalin lirik lagu ini.

Bukan tak boleh copy paste
tapi bila Acik copy dan paste,
jadi kaler putih pulak macam ni

Tak nak la nampakkan ketidak-pandaian Acik di sini lagi.
Hahaha...

SELESAI CABARAN HARI KE-5

8 comments:

  1. hye acik. CF follow kamu ya. no 77 :)

    ReplyDelete
  2. Lagu rancak ni bagus..bagi semangat untuk bekerja

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye..boleh dengar tapi jangan sampai melalaikan, ye tak CP?

      Delete
  3. 50 km acik? acik kerja kt mne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kota bharu - machang = 50km++ pergi
      machang - kota bharu = 50km++ balik

      Delete
  4. Replies
    1. Biasa la kalau dapat pindah masuk kelantan...WAJIB posting hulu-hulu dulu

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...