Thursday, 4 September 2014

DAY 2 - A SONG THEY SHOULD PLAY AT YOUR WEDDING



Sebelum dengar lagu ni, PAUSE dulu music player kat atas ni ye.

Sabar je la Acik dengan cabaran hari ke-2 ni..
Lagu yang patut dimainkan masa hari perkahwinan nanti?
Dah tentu la lagu SELAMAT PENGANTIN BARU.

Tak nak la upload lagu tu.
Tak seronok bagi Acik ni.

Acik nak upload lagu PADA SYURGA DI WAJAHMU
By Nash
Biar para suami menghargai pengorbanan isteri.
(Sebab dulu Acik selalu perasan lagu ni ditujukan pada Acik..huhuu)

Kalau tak percaya, tengok liriknya ye.

Tuhan sengaja menduga kita
Di mana kesabaran manusia
Engkau isteri yang kusanjungi
Lambang semangat cinta dunia

Pasti engkau terkenangkan
Peristiwa semalam
Saat ku menggadaikan cinta
Pada onak dan duri asmara

Entah di mana akal fikiran
Hingga sesat di jalan yang terang
Ini suratan yang diberikan
Menguji kekuatan jiwa

Waktu engkau ku lupakan
Dalam kemarau cinta
Betapa hatimu rela
Demi melihatku bahgia

Kau menahan segala siksa
Di hati hanya berdoa
Mengharapkan aku kan pulang
Agar terang cahaya

Ku yang hanyut di arus resah
Di laut ribut melanda
Dan berenang ke pelabuhan
Kasih sayang sebenar

1
Air mata cinta darimu
Aku menjadi rindu
Pada syurga di wajahmu
Tiada tanda kau berdosa

Biar aku cium tanganmu
Membasuh lumpur di muka
Ku yang hanyut berarus dosa
Di laut ribut melanda

Ulang 1

Kau menahan segala siksa
Di hati hanya berdoa
Mengharapkan aku kan pulang
Agar terang cahaya

Kan ku tahan apa hukuman
Di hati hanya berdoa
Ku berenang ke pelabuhan
Mencari cinta sejati

Bukan sekali jalan berduri
Hanya Tuhan yang pasti
Mengerti..


p/s : U know something Budak, Acik dengan gigihnya menaip semula
lirik-lirik dalam cabaran ini tau




4 comments:

  1. Memang besar makna di sebalik lagu Nash tu kan acik

    ReplyDelete
  2. Nice song acik :)
    Nape acik tak copy paste je?
    Sian acik menaip. Hehe.
    Lagu nash tu memang maksud dia mendalam sgt.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...