Friday, 12 September 2014

SEGMEN BEN ASHAARI : AKU, SEORANG BLOGGER

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Pertamanya, Acik segan nak join segmen
anjuran blogger terkenal,

Acik kan memang suka cari kawan..
Suka cari kawan baru
dan pertahankan perhubungan dengan kawan lama.
Itu prinsip Acik.
Tak nak la mintak orang follow kita,
tapi kita tak nak follow orang.
Dah follow, pastu pilih bulu.
Hai..itu bukan Acik.

Sebelum Acik ada blog sendiri,
Acik memang selalu buka blog abang Ben ni.
Sebab kawan di FB selalu up bro ni.
Cuma waktu tu nak komen, tak ada idea.
Segan pun ia jugak.
Just jadi silent reader je.

Kali ni Acik dengan rendah dirinya,

BEN ASHAARI

Mula-mula Acik buka blog ni, Acik dah pasang niat,
Acik nak bantu orang lain
yang berada dalam lingkungan 'mangsa keganasan rumah tangga',
'mangsa perceraian' dan 'mangsa kecelaruan hidup'
Tak perlu tahu apa sebenarnya kerja Acik,
(cuma kadang-kadang terlepas 'hint')
semata-mata nak dapat 'sanjungan' orang.
Berbalik kepada peranan Acik, Acik akan laksanakan juga
niat Acik tu, cuma Acik perlukan 'backup' semangat dari blogger lain.

Jika Acik dapat jana pendapatan ribuan ringgit, 
Insya Allah Acik tak nak berhenti kerja
kerana kita tak tahu masa depan kita.
Acik tunggak keluarga, jadi sesuatu yang menyakitkan
jika kita 'lumpuh'.
Mohon jauhkan lah..
KALAULAH..berhenti juga.
Acik nak buka perniagaan yang mampu
bertahan selamanya.

HARAPAN Acik..
Bersaing secara sihat..Beri apa yang kita mahu terima.
Jangan nak untung belah kita saja.
Beri info yang tepat dan betul.
Jangan kotorkan blog kita dengan perkongsian 
yang boleh menjatuhkan masyarakat dan negara.

Terima kasih Abang Ben.
 Akhirnya cita-cita Acik tercapai juga.
Biarpun hanya join SEGMEN ini


21 comments:

  1. Replies
    1. Mmm..kesian kat member-member yang buat segmen bersama penaj-penaja..yang join ramai tapi yang follow tak bertambah

      Delete
  2. Assalamualaikum Acik.. ^_^
    Datang melawat dari segmen sama.. Hehe..
    Jom bersaing secara sihat! Support sesama blogger.. Selingan, sedih pulak dengar lagu kat blog ni.. Terkenang kat mangsa2 tragedi yang semakin meningkat di negara kita sekarang ni.. Sedih.. Semoga Malaysia akan terus dilindungi olehNYA.. Jemput singgah ke blog saya juga.. ^_~
    SEGMEN BEN ASHAARI : AKU, SEORANG BLOGGER !

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Acik,
    mudah-mudahan hasrat Acik itu akan terlaksana... nampak lebih kepada kerja amal atau sukarela.... salam kenal dari segmen ben ashaari.

    ReplyDelete
  4. bagus la kerja acik ni, bantu orang yg dlm kesusahan. apa kerja acik ni? (nk tanya juga walaupon dah mention xnk bagitahu.hehe)

    ReplyDelete
  5. Bgusnya niat acik nk membantu mereka2 tu semua.. Semoga dipermudahkan..

    ReplyDelete
  6. Salam kenal
    Dari segmen sama
    :D
    penasihat undang2 ker..ahahah main terjah jer
    Salam kenalll

    ReplyDelete
  7. Salam acik..terima kasih kerana selalu singgah blog CP..semoga impian dan niat murni acik tercapai..

    ReplyDelete
  8. Salam kenal acik..sungguh mendalam ayat-ayat mu itu..semoga apa yang di harapkan akan menjadi kenyataan..InsyaAllah

    ReplyDelete
  9. Ros singgah sini dari segmen yang sama :)
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  10. Singgah sini...
    Done follow..:) thanks..
    Dari segmen yang same..:)

    ReplyDelete
  11. Salam WAtie,

    Azie datang melawat kembali. Done follow Watie :)

    ReplyDelete
  12. Mendalam pesanan acik tu... Time kasih singgah blog kasih.. Salam kenal...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...