Wednesday, 10 September 2014

LIEBSTER AWARD

Nak nangis dulu la...
Nangis sebab teramat terharu

Terharu la sebab Cik Fafa kita tag Acik.
Sebenarnya Acik pun tak tahu apa sebenarnya Award ni.
Tapi Acik andaikan ia semestinya berharga.
Tanda orang memandang kita.
(Agaknya la...)
Ucapan pun dah ala-ala menang Grammy Award gitu.




Sudah semestinya Acik akan menggunakan bahasa melayu sepenuhnya.
Acik tak pandai English.
So..pada producer 'Oh My English',
boleh jemput Acik jadi pelakon tambahan.

Panjangnya intro.
Hahahaa...orang nak menang Award, 
kena belajar berucap panjang.



PERATURAN LIEBSTER AWARD
1. Mention blogger yang anda calonkan dan
letakkan link blog beliau ke dalam post anda.

2. Jawab 11 soalan yang ditanya oleh beliau.

3. Calonkan  5 hingga 11 blogger lain yang anda lihat 'followers'nya
kurang dari 1000 orang.
Acik punya followers pun tak sampai 100.
Baru 90 orang (setakat 09.09.2014 - 12.00 tgh mlm)

4. Buat 11 soalan untuk ditanya kepada 11 bloggers tersebut.

5. Maklumkan pada mereka tentang pencalonan mereka.


SOALAN YANG CIK FAFA MINTA ACIK JAWAB.

1. Apakah makanan kegemaran anda?
Tradisional - Laksa Penang
Moden - Pizza

2. Minuman kegemaran pulak?
Panas - Teh O Nipis 
Sejuk - Fresh Orange

3. Warna kegemaran anda?
Dulu - Biru (Romantik la konon)
Sekarang - Hijau (Mendamaikan sangat)

4. Loghat negeri yang best bagi anda?
- Neghori Sembilan
- Negeri Teganu Kite

5. Kereta Idaman Anda?
Acik tak pernah mengidam apa-apa jenis kereta.
Cukuplah dengan berharap 1 hari Acik dapat
memiliki kereta yang mampu membawa anak-anak
Acik semua sekali gus dengan selesa.

6. Jenama pencuci muka yang paling berkesan bagi anda?
Setakat ni, Acik pakai macam-macam.
Sekarang nak cantik macam Che Ta.

7. Jenama shampoo yang best bagi anda?
Shampoo 'guna jari pun boleh'.

8. Tempat percutian di Malaysia paling best bagi anda?
Setakat ni, Acik tak pernah lagi bawak anak-anak bercuti
ke mana-mana tempat di Malaysia mahupun luar Malaysia.
Dapat bawak mereka ke Cameron Highlands atau Pulau Langkawi
untuk bercuti pun dah kira ok.

9. Siapa pelakon kegemaran anda?
Ala..malu nak cakap.
Beto Kusyairy



10. Penyanyi kegemaran anda?
Ofkos la Faizal Tahir



11. Jenama smartphone yang menjadi idaman anda?
Tak payah smart sangat phone tu pun tak pe,
asalkan boleh ambik gambar dan video dengan cantik.
Senang nak rakam detik anak-anak tengah membesar.

SESI JAWAB SOALAN SELESAI

Rileks kejap..



11 FAKTA TENTANG ACIK

1. Tak suka memandu slow. Paling laju 110km/j.
Paling slow 90km/j.



2. Sambil memandu, WAJIB ada mentos mint.



3. WAJIB minum Pearl Cafe. Kalau tak minum,
tak boleh bangun..kepala berat macam migrain.



4. Suka buat kerja last-minit.
Kalau dapat tugasan awal pun, Acik akan buat lengah-lengah
sampai la ke 'due-date'

5. Pantang orang cakap pelat dengan anak-anak kecik Acik.

6. Tak akan 'tawar' sikit pun harga jual
walaupun harga boleh dirunding lagi.

7. Sanggup berkorban demi kawan.

8. Tak ada lagi rumah dan kereta sendiri


9. Dapat gaji, bayar semua bil secara online dulu
pastu baru pergi bank, cucuk dinding.

10.  Pemalu??? Mula-mula je.
Pastu jangan harap nak tunduk 8 jam dalam pejabat.

11. Mampu memandu tanpa henti.
Setakat ni, berhenti pun sebab kesian kat kereta.


OK..Kita sambung lagi.


Acik nak calonkan siapa ye?
Jap, Acik kena study sikit la.
BW dari 1 blog ke 1 blog.

1. Budak
4. KM
5. Mirza
6. Wawa


SOALANNYA :

1. Anak ke berapa ?
2. Kenapa berblog ?
3. Sejak bila berblog ?
4. Bekerja atau student ?
5. Dah berapa orang follower setakat ini ?
6. Minat warna apa ?
7. Berapa orang adik-beradik ?
8. Dah kahwin ke belum ?
9. Berapa kali sehari update blog ?
10. Sebab apa layak dapat award ni ?
11. Peramah ke tak ?


Harap korang terima pencalonan ini ye.
GOOD LUCK YOU OLLS.
Daa...

11 comments:

  1. CP pun tak suka orang cakap pelat dengan anak-anak kecik. Anak-anak ni cepat belajar dan meniru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, anak-anak Acik tak cakap pelat..Kalau mereka cakap pelat dengan anak Acik, Acik cepat-cepat tegur.."Jangan cakap pelat dengan anak saya"

      Delete
  2. Bahaya giler drive min 90kmj hahahahaha
    boleh acik reg msuk F1

    ReplyDelete
    Replies
    1. drice slow2 ngantuk.Nasib baik kereta kancil je..Tak leh bawak laju.

      Delete
  3. http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/09/the-liebster-award-acik-watie.html

    dah jawab acik :)
    soalan senang hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...