Tuesday, 28 October 2014

Aku Ke YaNg Tak AleRt?

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Malam semalam, Acik terbaca keputusan
GA daripada 1 blog
yang menganjurkan GA Shaklee.

Tak sangka pula, hadiah boleh dibatalkan
jika lambat hantar details.
Ayooo...takutnya.

Tak kisah la sebenarnya,
nak batal ke, nak tukar pemenang ke.
Sebab Acik tak tahu rules tu.
Terima kasih kepada penganjur tu
sebab kalau dia tak buat camtu,
mungkin Acik tak tahu jugak bahana lambat hantar details.

Terus la Acik teringatkan 1 GA yang Acik sertai.
Betul-betul Acik tak ingat yang mana
sebab Acik tak 'bookmark' pun.
(Nak bookmark pun tak tahu sebenarnya)

Acik menang keronsang.
Details kena PM ke FB sponsor tu.
Acik dah hantar details kat FB sponsor tu.
Sampai sekarang tak dapat-dapat.

Entah sponsor tu perasan ke tak Acik PM dia.
Sebab tak de jawapan pun. OK pun tak.

Ada rezeki, ada la..
Tak de rezeki, tak ada la.

Maklumlah...GA banyak..
Tak terpandang dek kita ni,
yang mana dah keluarkan senarai pemenang.
Yang cerdik pandai tu, boleh la buat
iklan yang melintas-lintas kat atas kepala entri ini.
Yang tak berapa nak pandai,
kesian...mmmm...kesian.

JOM LA BERANGAN DULU.
KERONSANG YANG MACAM MANA YE
YANG ACIK BAKAL DAPAT TU.










Susahnya ada penyakit tak ALERT ni..


SEKIAN..

36 comments:

  1. Cantik2 kerongsangnya. Moga ada rezeki acik.

    ReplyDelete
  2. kdg2 kan bkn x alert, cuma tiba2 satu hari tu kite mmg busy. xsmpt nk catch up smua tu. last2 tertinggal ketapi. tp nk buat mcm mne kan, syarat pnganjur mmg gitu.

    saya pun terkne jgk. sponsor kata nk bg hadiah kt pemenang. then, bila sy minta lmbt katanya dah terlalu lmbt. xkn bagi. padahal lmbt xsmpai sbulan je pun. sy pun berputih mata jela. geram jgk la. tp nk buat mcm mne kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm...sedih jugak macam tu..bukan semua orang ada kesempatan BW setiap hari..mungkin time tu laptop rosak ke, wifi ke blok ke, line kena curi ke..bila dapat online, hadiah dah pass kat orang lain.

      Delete
  3. boleh buat list GA yang awak ikod kat blog awak nie jadi awak x lah lupa atau pun x alert, lgi pon boleh guna jquery utk alert bila GA tue tamat. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang tu yang tak pandai tu Andi...Insya Allah, Acik akan try ikut

      Delete
  4. itulah. pernah jgak terkena mcm tu. mmg tak dpt lah. wuwuwuwu

    ReplyDelete
    Replies
    1. so...join la GA Acik...confirm dapat..walaupun dah lepas..hehehee

      Delete
  5. hahaha sm ngn sy acik..menang sock hand, tp smpi skrg x bunyi cete..masa mula2 aritu kata bz..skrg dh sebulan lebih, xkan bz memanjang...dh la x update ape2 kat kita...mls da nk bharap

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena beli sendiri la nampaknya..buat pengubat hati

      Delete
  6. La...ada gak sponsor camtu ke..
    Akak baru 1st time menang GA
    Esok hadiah sampai katanya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada yang ok, ok la..Update hadiah nanti ye Kak

      Delete
  7. sama la kita acik... asyik tertinggal bas... hehe...
    tapi orang yang bikin GA ni patut alert lebih bila dah mintak detail... ada gak ga yang sha dah bagi detail, tapi bolayan je... last2 sha buat tak tau laa... takde rezeki :)

    ReplyDelete
  8. Selalunya join segmen bukan nak menang... tapi hanya untuk nak sokong rakan2 blogger jer... tu yang jadi tak alert tu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...tu la kadang-kadang nak support je

      Delete
  9. Heee same la acik..
    Kadang2 bile xsmpt nk bukak blog smpai trlepas plak ye..
    Tp kalau da anjur ga and pemenang tak dpt kira tak aci la tu... motif buat ga??

    ReplyDelete
    Replies
    1. motifnya..nak selalu orang alert la tu

      Delete
  10. Acik, kalau nak bookmark, tekan CTRL dan huruf D serentak. try try :)
    btw, semoga rezeki acik, in shaa Allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah bookmark tu, nak bukak balik kat mana?dah try, keluar bookmark tu..TQ TQ

      Delete
  11. tula kan acik..kadang2 terlepas jugak walaupun dok alert..hehe..takpe lah,anggap takda rezeki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye...kalau anggap tak ada rezeki, hati tenang sikit

      Delete
  12. saya pun mesti terlepas pandang.. serious malas nak bookmark. ada certain segmen xde penamat lak tu.. lagi susah. -.-

    kalau dia baik, dia komen kat blog kita cakap kita menang. itu memang bagus.!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam kak Farah kita,ek..

      bila awak cakap pasal segmen xde penamat, terus terpandang GA Acik...fuhh..lega..ada tarikh tamat

      Delete
  13. Aah memang camtu, Acik.
    Sebab senang nak pos hadiah sekali kepada semua pemenang.
    Kalau nak hantar satu2 leceh:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo...maybe leceh pada orang yang jarang2 ke pejabat pos ataupun pejabat pos tu tempatnya leceh nak sampai..

      Delete
  14. saya pun selalu tak alert. kalau penganjur yang bagitau, baru alert.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau penganjur dah bagitahu, boleh kira alert ke tu?
      kalau dah bagitahu, maknanya dah tahu la.
      Eh..ayat berbelit2

      Delete
  15. Moga2 sponsor tu ingatlah dan ada rasa hantar hadiah acik ;)

    ReplyDelete
  16. Moga ada rezeki Acik nak dapat kerongsang.

    ReplyDelete
  17. akak buat la list kat sidebar tu. saya buat camtu sebab senang nk tgk balik segmen yg dah di join. hehe. maklum la bnyk sgt takot x alert. walaupun menang sekali dua je pun. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eden tak ghoti buek la HSB oii..cer tengok kek topi tu..sampai ompek bloglist Acik lotak..tak sompek2 nak belek tuto..Nak buek scroll..
      (Acik tak reti la HSB oii..cuba tengok kat tepi tu..sampai empat bloglist Acik letak..tak sempat2 nak belek tuto..nak buat scroll)

      Delete
  18. penah gak menang .. err tp xdpt pon adiah tu .. xpela .. ade rezki ade la ye dop? heee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...