Tuesday, 14 October 2014

WaJiB AdA DaLaM PHoNe SeTiAp ORaNG IsLaM

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Sedar tak kita, kadang-kadang kita sendiri was-was
dengan arah kiblat dan was-was dengan 
masa masuk waktu solat.

Jadi, Acik cuba download 'aplikasi' ini dalam phone Acik.
Ternyata ia menenangkan jiwa
dan menghilangkan rasa was-was.

Acik upload daripada Google Play Store.




Muka depan.




Antara yang ada di dalam apps ini.




Azan akan berkumandang setiap kali masuk waktu.





Arah kiblat





Asma-Ul-Husna





Doa-doa harian yang biasa kita gunakan.





Pilihan tempat dalam Malaysia.




Pilihan tempat dalam dunia.


Seeloknya, kita simpanlah Apps ini dalam gajet kita.
Bukan berat pun.
Kalau FB, IG, TWEET boleh kita download
Inikan pula perkara yang melibatkan perkara wajib
kita dengan Allah.
Tak salah,kan??

SEKIAN PERKONGSIAN KALI INI.


18 comments:

  1. terima kasih acik atas perkongsian
    ade donlod jugak aplikasi jenis nie..
    tapi bukan yng ni la

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo...mana-mana lah asalkan alert waktu sembahyang

      Delete
  2. info menarik . terima kasih . jangan lupa singgah http://blogparihh.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama..insya Allah singgah jap lagi

      Delete
  3. acik.. kalau tiap kali nk tgk arah kiblat, kena guna data tak..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin guna...tak perasan pulak Acik..Sori..

      Delete
  4. Oh bagus jugak nie, senang kalau gie mana2 ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...senang..kadang-kadang ada juga tempat sembahyang yang tak letakkan arah kiblat, Insya Allah membantu

      Delete
  5. Terima kasih atas perkongsian ini Acik...memang bagus supaya kat mana2 kita tau dah....

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah CT ade apps yang lebih kurang gini. quran pun kena ada jugak senang nak baca kat memane. kalau travel x perlu usung yang besar. guna yang elektronik saja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...Acik baru nak upload Quran dan zikir...

      Delete
  7. Wahhh...smua ader ek...ermmm nk donlod gaks la...time kasih yer ats perkongsian ini

    ReplyDelete
  8. Tq acik..share info yang menarik ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. info biasa je CP..orang tanya pun, tak boleh nak jawab.

      Delete
  9. dalam fon saya takde yg ni. yg apps lain ade. hehe. tapi sama je fungsi dia.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...