Wednesday, 8 October 2014

KaKaK iPaR DeNGaN ADiK iPaR SaMa Je..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Sudah 3 kali Acik try post entry daripada Bloggeroid,
tapi tak lepas-lepas jugak..
Line internet malam ni tak berapa gagah.
Slow yang amat...

Jadi sementara nak tunggu post tu keluar entah bila,
Acik post la yang ni dulu.

BALINGBELAKANGPUNYACERITANI

Masa Acik di Kota Tinggi Johor,
bersama keluarga family suami dulu,
bila raya je, hari raya ke-3 je, 
pasti kami akan ke Skudai, Johor.
Rumah Cik Ani..(sekarang dah meninggal..al-fatihah)
Biasanya kami akan bermalam di sini.

Acik dan adik ipar perempuan tunggal ni
kureng sikit nak ke sini.
Maklumlah..banyak syarat-syarat yang kena ikut.
Salah satunya, kalau dah buang air besar,
wajib mandi.

Entah apa la yang Cik Ani ni masak hari tu.
Kami sakit perut.
Bisik kat Milah..
"Heh..sakit perut tak?"
"Ye la kak Nor..sakit perut ni"

Kami pun plan cantekk punya.
Cakap kat mak dengan abah,
nak keluar rumah jap.
Nak ambik angin.

Acik mintak suami jagakan Along dengan Angah jap.
Nak teman Milah konon.
Dalam gelap tu, kami meraba cari port..
Takkan nak buang air besar dalam jamban?
Nanti kena mandi malam-malam ni.
Sejukkk...

Jadi, kami berbincang nak buang air besar
kat dalam sungai kecik kat tepi rumah..
Berak senyap-senyap la ni..
Kelakar...berak dalam air.




Tengah-tengah membuang tu,
si Milah ni menjerit-jerit.
Dia tanya "Buat apa Kak Nor cubit bon**t saya?"
Eh, bila masa pulak nak cubit?
Ada pulak nak cubit...awak tu kan tengah membuang?

Acik ni kan penakut..Mula lah rasa macam nak lari..
Tapi stay lagi dalam air ni sebab tak habis lagi..
Sambil buang air besar, sambil pegang tangan.
Takut hanyut..air laju sangat.

Akhirnya Milah ambil kesimpulan,
yang bon**tnya MUNGKIN dipatuk anak ikan dalam sungai tu.
MUNGKIN tau...tak tahu betul ke tak..

Dah selesai, lega...
Kami tak payah mandi sebab sorang pun tak tahu
kami ke mana...

*Bukan tak ada memori yang best pun...mesti ada!

SEKIAN..

24 comments:

  1. hahahahah... tu sungai apa tu?? kotornyer.

    ReplyDelete
  2. hahaha.. smpai cm tu sekali nk elak tak nak mndi ye... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sejuk tau..mandi kena basah rambut sekali..WAJIB

      Delete
  3. salam pagi kenangan lama yg xlupa ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. morning...memang kenangan...sama je kepala dengan adik ipar..kakak ipar muda lagi.boleh buat geng

      Delete
  4. peliknya lepas membuang wajib mandi. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee...dulu sakit hati...sekarang jari memori..eh..macam pantun 2 kerat pulak

      Delete
  5. Ada juga yer peraturan camtu...1st time dgar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa....Acik pun 1st time dengar..tu yang ikut je

      Delete
  6. Saya tag awak dalam Libster Award...Sudi la terima ye...
    http://fuzainisimplelife.blogspot.com/2014/10/libster-award-tagged-by-nesa.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ye...jom la join GA acik kat atas tu

      Delete
  7. uihh smpai cmtu skli acik...
    takot2 tpi brani pulak buang kat sungai..
    ish isshhh nakal btl acik ni

    ReplyDelete
  8. HAHAHA okay ini klaka. Tapi pelik yee ade jugak peraturan 'lepas berak kena mandi'.. First time dengar ni..

    ReplyDelete
  9. Haha mandi jela kak. Kan senang. Camne ea membuang dalam air? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejuk la wey....Basah rambut pulak tu..Kita dah la tulang je..Tak payah bajet matured la..jadi diri sendiri..kalau boleh masuk dengan Adik Ipar, lagi bagus. Kalau buat-buat pun tak jadi jugak..

      Nak tahu camne membuang dalam air? Cubalah...Letak besen dalam bilik air, letak air penuh-penuh pastu buang kat situ. Pastu cuci la..orang bukan tahu pun..awak sorang je kan dalam bilik air tu..wakakakkaaaa...soalan kau Dik...tak masuk akal

      Delete
  10. Hehehe.. boleh gelak sorang2 kan bila teringat memori macam nih.. first time dengar kalau membuang kena mandi siap basuh rambut gitu.. kalau cirit, jenuh.. rasanya kena dok dalam jamban tak boleh kuar2.. asyik kena ulang mandi+berak jer..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...