Friday, 24 October 2014

SeGMeN : AnDa BerAsaL DariPada Mana ?

Susah nak bagitahu kat orang
bila orang tanya soalan ini.
 Di bawah ni, ringkasan daripada
soalan Cik Yana.

Acik dilahirkan, dibesarkan, dan dikahwinkan di
negeri yang mengamalkan Adat Perpatih.
Makno ea, den ni kengkawan la mo
Nabil dan Bang Hattan.







Acik lebih senang berdialek oghang Neghori.
Sapo oghang Neghori, silo angkek tangan yo!!
Bulih kito bughak samo-samo.


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


Mak dan ayah Acik memang orang
Cik Siti Wan Kembang dan sekarang pun
Acik dah pindah balik, tinggal dengan mak ayah Acik
di sini. Dah tak ada apa-apa lagi dah kat Negeri Sembilan tu.








@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


Bila orang tanya, awak asal mana?
Acik jawab Negeri Sembilan.
Mesti diaorang tanya, Negeri Sembilan kat mana.
Hah??Aku mana ada kampung kat N9.

Bila Acik jawab Kelantan pulak,
mesti diaorang cakap,
"Cakap tu tak macam orang Kelantan pun"

Jadi Cik Yana...sila kategorikan Acik ni asal dari mana ye.


Jom sama-sama sertai Segmen ni.


COPY PASTE FROM CIK YANA



Assalamualaikum W.B.T

Yeah!!.. Hari ini Cik Yana dengan sukacitanya melancar satu segmen yang bertajuk Segmen : Anda Berasal Daripada Mana?. Segmen ini bertujuan untuk merapatkan lagi ukhwah antara blogger di seluruh Malaysia.. Segmen ini blogger baru ke blogger lama ke boleh join jangan malu-malu.. 

Syarat-syaratnya:

  • Pertama follow blog Cik Yana, Twitter Cik Yana, fanpage Cik Yana dan Instagram Cik Yana
  • Kedua, letak tajuk Segmen: Anda Berasal Daripada Mana?
  • Letakkan bendera asal negeri anda dan letakkan ayat Saya Orang........ 
  • Copy code dibawah dan paste kan dalam entri anda dan publish.






  • Segmen ini akan bermula pada hari ini 22 Oktober 2014 hingga 31 Disember 2014 pukul (11.59 PM).


  •  So apa lagi jom join ramai-ramai.. Ajak kawan-kawan korang.. 

    Senang kan







    36 comments:

    1. Selamat bersegmen Acik :) Blogger Johor datang melawat..heheh :)

      ReplyDelete
      Replies
      1. Blogger Johor awak ye...boleh le pi cari Cendolah Rolla

        Delete
    2. Selamat bersegmen....meh angkat tgn give me 10 ha...iyo kito asal samo...den kek Kuala Pilah....

      ReplyDelete
      Replies
      1. Pilah yo...Omak mentuo Acik kek Senanti..kok Acik poie sanun, bulih la kito jumpo

        Delete
    3. selamat bersegmen (:

      jom join segmen
      http://nineteencapri.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

      ReplyDelete
      Replies
      1. terima kasih..insya Allah Acik join

        Delete
    4. Salam singgah Jumaat Acik...selamat bersegmen ya...

      ReplyDelete
    5. selamat bersegmen...

      blogger Melaka + Johor datang bagi komen...! haha

      ReplyDelete
      Replies
      1. Tamaknya..2 negeri grab...Terima kasih ye safirul

        Delete
    6. Slmt bersegmen acik...untungla sapu 2 negeri terus ye^^

      ReplyDelete
    7. Selamat bersegmen kak watie..

      ReplyDelete
    8. selamat bersegmen acik..
      same lah ayu pon..
      lahir kat perak..
      tapi bile tnya dok mane tak tau pulak nak jawab...
      mmg dari kecik dok pj ng famili da...
      bile org tnya asal jawab pj kng kate kite ni lupe diri lak

      ReplyDelete
    9. waghih den rupo eh acik nie..hihi.. den org ghombau yo..huhu.. sep sikit..

      ReplyDelete
      Replies
      1. huih...ghombau ni neghori pure!!sep jugak..

        Delete
    10. terima kasih join segmen Cik Yana. kak acik

      ReplyDelete
    11. saya pun kampung kat Kelantan. tapi saya pure Selangor. arwah abah orang Kedah. so, x sure sebenarnya nak cakap orang mana. hahahahahaha

      ReplyDelete
      Replies
      1. tak sure jugak??biasa la..kawin campur,kan..

        Delete
    12. Acik jawab je, "Saya mix. Mix Klate & nogori. "
      Haha..

      ReplyDelete
    13. Replies
      1. Kelantan ke?Hmm...kena asah lagi la lidah ni

        Delete
    14. orang utara singgah dari segmen yang sama. ^^

      ReplyDelete
    15. ayu dtg dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu ..ayu ada buat segmen juga nanti boleh la join...tq

      http://www.ayuinsyirah.my/2014/10/segmen-anda-berasal-daripada-mana.html

      ReplyDelete

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...