Saturday, 11 October 2014

TaKuT SaNGaT...

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Ramai kawan-kawan Acik dah datang Kota Bharu ni
tapi takut nak call Acik.
Acik bukan nak jumpa lama-lama pun.
Sebab Acik tahu, mereka bukan datang
semata-mata nak jumpa Acik.
Jadi kadang-kadang Acik cakap nak jumpa,
setakat boleh tentang mata, peluk-peluk
pastu balik la.
Acik tak kecik hati pun..




Ini Cikgu Halimat-Ul-Saadiah
dari Kemaman.
Balik kampung suami berhari-hari
tapi datang rumah Acik kejap je.
Anak-anak dan suami dalam kereta.
Setakat jumpa, salam-salam,
ambik gambar,
pastu dia pun balik.
Tak de hal pun.






Ini Wawa...macam dalam entri Acik sebelum ni.
Jumpa kejap je.
Tak de hal pun.
Kalau dapat minum-minum tu kira bagus jugak.
Tapi kami masing-masing ada hal.






Ini Ida
Kawan Acik yang buat Acik TAUBAT sungguh-sungguh
tak nak menari di khalayak ramai..
Masih ingat lagi cerita Acik dipaksa menari?
Inilah dia cikgu tarian Acik.

Last kami jumpa di PULAPAH.
Lebih kurang 10 tahun lepas.
Masa ni dia ada di Pasir Puteh, Kelantan.
Hantar rombongan kakaknya kahwin di sini.
Acik dari Kota Bharu, redah ke sana
lebih kurang sejam..
dengan jemnya jalan.
Jumpa kejap jugak ni..
Borak tengah panas, sampaikan bersalam pun lupa.
 Ida minta suaminya ambil gambar, 
sekeping dua, pastu kami balik.
Dia ke Rantau Panjang nak shopping,
kami balik ke Kota Bharu semula.

Jadi, jangan takut Acik mengata,
kalau jumpa Acik cincai-cincai camtu je
sebab Acik pun macam korang.
Sibuk sesibuk-sibuknya.
Tak payah nak formal sangat.

SEKIAN..

28 comments:

  1. dua kali baca baru paham perenggan terakhir tu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...perenggan akhir tu tak tahu nak susun ayat camne..oh my BM

      Delete
  2. hehe npe ad org ckp pape ke kt achik?

    ReplyDelete
  3. Insyaallah balik kb nnt sue roger acik ye ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sue orang KB jugak ke?kalau balik, jangan malu la call..kita jumpa dalam keta je

      Delete
  4. Salam perkenalan acik..singgah pagi ahad..

    ReplyDelete
  5. Baiknya Acik.
    Kadang2 kita nak jumpa kawan borak lama sikit sambil minum2 tapi asben x suka - dia malas.
    Kalau ajak jalan2 even rumah kawan dia time raya pun dia buat dono je :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan baik Doc tapi sebab Acik tak ada komitmen dengan suami..jadi, mana nak pergi,
      ikut suka hati kita.

      Delete
  6. menyelit disini :)
    http://azraalyana.blogspot.com/2014/10/first-segmen-sara-liyana.html jemput join

    ReplyDelete
  7. Yelah, kekadang memang nak jumpa, tapi masa dan keadaan kekadang membataskan.. harap dapat jumpa kak watie juga satu hari nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...Acik pun faham..kekadang sibuk melampau tu

      Delete
  8. KB jauh sangat kak acik.. tak tersampai lagi especially bila bukan orang sana..
    salam kenal ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ikut rombongan Cik Kiah ke sini, call la..Acik tunggu kat tepi Pasar Siti Khatijah

      Delete
  9. Replies
    1. Ala CP ni...biasa je...CP bila lagi nak ke sini?

      Delete
  10. Acik jenis ape pun takpe demi kawan kan..? ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan nak bangga, tapi Acik pernah turun dari Kemaman, turun N9, ambik kawan pastu naik KL, cari suami dia...dah jumpa suami dia, turun balik N9, terus Kemaman..

      Delete
  11. Replies
    1. rombongan cik kiah nanti, calling2 la

      Delete
  12. acik, kalau la saya jiran dgn acik, tiap2 hari saya p umah acik mintak cheese kek. haha. pastu kita ngadap laptop blogwalking sama2. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. BW sama-sama tu yang best...datang rumah orang, pastu masing2 ngadap laptop masing-masing.

      Delete
  13. teringin nak jumpa acik. :)
    meh la kita jumpa acik, sy org kelantan je. duk bachok.
    btw, hari tu acik tegur tulisan kat blog sy kecik kan, sy dah besarkan dah.heee. acik sorang je tegur, yang lain tak pernah tegur pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik na..
      nnti nak jumpe acik ajak ayu skli deh...
      kite gerak skli..
      tapi takott tak dan plak..
      heheheheh

      Delete
    2. ooo...bachok...boleh je kita p landing-landing kat pantai irama

      Delete
    3. yeaayyyhhh...
      jumaat ni balik sane dah acik..
      nanti boleh la berjimba2 di tepi pantai yang indahhh...

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...