Tuesday, 14 October 2014

Zoo Mat Said

Assalamualaikum dan salam sejahtera..


Lepas melawat pengasuh Nana denganWaie,
kami singgah la di Zoo Kemaman.
Walaupun dah 2 tahun lebih kami tinggal di Kemaman,
tapi kami tak pernah pun mendaftarkan diri di sini.
Penduduk setempat di sini gelarkan zoo ni
Zoo Mat Said sempena Menteri Besar pada waktu itu.



Bila dah duduk jauh ni, baru la rasa macam pelancong.



4 orang daripada 5 orang anak-anak Acik







Jambatan Gantung



Ikan Arapaima / Ikan Dragon





Angah kat belakang tu saja je lengah-lengahkan
masa sebab Nana suruh dia dukung macam
Intan dukung Waie.

Time balik, semua dah penat nak menapak balik.
Rupanya mereka ada sediakan train.
Orang yang jaga kaunter ni pun, bagitahu la
ada sediakan train.

Walaupun tak ramai orang, tapi ada jugak la yang datang.
Ok la tu daripada tak datang langsung.

Keluar dari Zoo Kemaman,
Acik pun terus drive balik ke Kota Bharu..


* psst :  tak upload la gambar binatang
sebab semua zoo sama je binatangnya.

SEKIAN..


18 comments:

  1. sy xpnh pegi pn..xthu pn psl zoo kat kemaman ni.lagi terukkn? hehe...
    pssst : pdhl org Paka tu je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acik pun, dah lama duk Kemaman, baru tahu. tu pun sebab nampak signboard zoo

      Delete
  2. haha 'semua zoo same je binatangnya'
    Halahai Acik.. hahahaha kelako
    Nak tengok Koala. Ade tak? Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang la...zirafah, gajah, harimau, singa, tenuk...
      kalau 'zoo kampung' ni pulak, mesti ada ayam kampung, itik serati, angsa.
      Kalau ada Koala, Acik letak atass sekali..

      Delete
  3. Alhamdulillah dpt spent time dgn ank2 di zoo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ikutkan, tak larat dah nak berjalan..nak drive jauh lagi...5 jam lebih lagi nak ke Kota Bharu dari Kemaman tapi alang-alang terlepas, singgah la kejap.

      Delete
  4. wah, zoo mat said? first time dengar. tp x jejak lagi ke terengganu... sempat singgah beli keropok lekor je lepas tu balik..

    haha, betul. semua binatang sama je dalam zoo.lol~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zoo Mat Said ni orang-orang sini je panggil.."Wey, nak ke mana tu?" "Nak ke Zoo Mat Said"..takkan orang Kemamang nak cakap "Nok gi Zoo Kemamang"..

      Amy J, awak beli kopok lekor dari atas bas ke sebab awak x jejak lagi tganu?..huhuu

      Delete
  5. Replies
    1. Bukan nama zoo ni la..kang marah pulak bekas MB tu..ini panggilan penduduk setempat je

      Delete
  6. Nie la baru pertama kali dengar nama tempat tu "Zoo Mat Said" ... Memang penat kan, tapi yg penting anak2 gembira ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...teruk la macam ni kalau dia tahu penduduk kat sini panggil macam ni

      Delete
  7. bhahaha semua zoo pun sama aje binatangnye ^^ bahaha.. serios tak penah tahu kewujudan tempat ini..!!! epik.. CT dulu duduk dua tahun kat kerteh. eh dekat ke jauh eh dengan kemaman..? tak tau daa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheee...bagi Acik, tak jauh sangat kerteh tu...dalam sejam jugak..

      Delete
  8. mana lagi satu hero? haha. sabo jela abang duk lengah xnak dukung nana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hero sorang lagi tak ikut..ada kelas tambahan..eksperimen biologi..bedah katak

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...