Sunday, 19 October 2014

PaTRioTiK SiKiT KiTa PeTanG Ni..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Saja je hari ni Acik upkan entry 
pasal lagu yang semua orang wajib lancar.

Jom nyanyi sikit lagu Negaraku ni.
Warm-up untuk perhimpunan esok.





Kalau tak nak nyanyi, sila hayati lirik lagu Negaraku
yang kita nyanyi tiap-tiap hari masa sekolah dulu.




Dulu, masa Acik darjah 1-3,
Acik nyanyi "Tanah Tumpah Negaraku"..
Bila dapat tengok liriknya sendiri,
baru tahu.

Betapa beruntungnya kita semua,kan.
Lahir di zaman negara sudah merdeka.
Aman damai..
Bersyukurlah...Alhamdulillah..



Sebab apa Acik tetiba rasa nak berpatriotik pulak?
Sebabnya, pagi tadi, masa Acik tengah drive
ke tempat kerja, Acik buka music dalam phone.
Shuffle la music tu..jadi tak payah Acik select lagu
kalau lagu dah habis.
Selesai lagu Arjuna Beta,
terus sambung lagu Negaraku.

Acik terlupa nak separatekan lagu tu 
ke folder lain.
Angah Hifzhan punya pasal la ni.
Acik suruh dia downloadkan lagu 
untuk Acik, Nana dan Waie dengar dalam kereta.
Didownloadnya lagu Negaraku.

Memang saja nak mengenakan ibu budak ni.

SEKIAN..



24 comments:

  1. Lawakla ayat acik yg last sekali tu..hehehe sekali sekala layan ok jg kan lagu ni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..nak-nak pulak yg dh jd surirumah sepenuh masa..

      Delete
  2. dulu masa minggu merdeka, everytime tengok wayang depa dok putar lagu ni..
    awkward gila kena berdiri dlm panggung.
    tapi mostly berdiri lah, sapa yg tak berdiri tu selalunya warga luar..

    ReplyDelete
  3. Hehehe.. ada2 saja anak kak watie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak Acik Angah ni memang macam-macam halnya.tak habis-habis kenakan Acik

      Delete
  4. Salam singgah pagi isnin Acik..Diana pun suka dengar lagu2 patriotik ni...

    ReplyDelete
  5. bersyukur jadi warganegara malaysia. (ehh,tiba2)

    ReplyDelete
  6. Ramai yang dah 'hanyut' sebab depa tak hayati maksud Kemerdekaan secara menyeluruh.
    Just tau nak have fun je masa National Day.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la doc...dah tak ada dah semangat tu sekarang

      Delete
    2. Merdeka hanya di mulut.
      Belajar sejarah entah faham ke tak..

      Delete
    3. Sejarah kita orang bukan bumi yang handal..

      Delete
  7. Baca entri ni kena berdiri tegak tak, Acik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. digalakkan berdiri tegak sambil nyanyi kuat2

      Delete
  8. "tanah tumpah negaraku" selalu nyanyi camtu dulu... hehe

    ReplyDelete
  9. Semangat tu diorg ni time merdeka kat dataran je...pas tu hampeh...nak2 yg lahir zaman terlebih moden...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut dengan 'keberanian' mereka sekarang ni

      Delete
  10. haha. sabo jela dengan angah. sambil drive berdiri la kak XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa...drive sambil berdiri..awak ingat Acik bawak lori ke?

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...